Sport > Time Out

SRPSKI NOVINAR UHAPŠEN u Kataru: Umesto Orlova i "karioka" GLEDAO ZIDOVE ĆELIJE

Policajac nije znao engleski, a morao je da reaguje i naš Fudbalski savez

Autor: K1info/sportal.rs/telegraf.rs

25/11/2022 > 22:26

podeli vest:

SRPSKI NOVINAR UHAPŠEN u Kataru: Umesto Orlova i "karioka" GLEDAO ZIDOVE ĆELIJE
Foto: AP Photo/Darko Bandić


Može da se desi da čovek propusti da gleda neku važnu utakmicu - viša sila, šta ćete... Ali da akreditovani novinar propusti duel Brazila i Srbije na svetskom prvenstvu zašto što je uhapšen - e, to se retko dešava, ali desilo se nažalost jednom srpskom novinaru.

Mnogi poslenici sedme sile susreli su se sa poteškoćama na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali pravi maler je poterao i kolegu iz Blica, Stefana Kojića, koji je proveo u pritvoru u Dohi nekoliko sati, a prethodno je imao problem i sa ulaskom u zemlju jer mu nije na vreme odobrena "Hayya karta", bez koje ne možete da uđete u Katar.

Kada je otišao da zameni novac u menjačnici, nije ni sanjao da bi zbog toga mogao da završi iza rešetaka u Kataru. Nakon što je razmenio 250 dolara, koje je poneo iz Beograda, mašina je zapištala, i odjednom je čuo uzvik "zovite policiju".

Ispostavilo se da mu je neko u menjačnici "uvalio" lažnu novčanicu, te je Stefan morao na informativni razgovor, ali i da provede nekoliko sati lišen slobode u sobičku u kojem je imao samo jednu sijalicu, bele okrečene zidove i stolicu.

Dodatni problem bio je i to što policajac nije pričao engleski, pa naš kolega nije mogao ni da im objasni kako je došlo do ovog problema.

Morao je da interveniše i FSS, a na kraju je putem video poziva pričao sa višerangiranim činovnikom katarskih vlasti, i tada je sve rešeno čim je objasnio o čemu je reč.

Ali, onda je nastavljena agonija, jer je morao da sačeka rešenje, a ono nije moglo da stigne brzo, te je Stefan propustio priliku da gleda spektakl koji mu je kao mladom novinaru predstavljao jedan od najvećih događaja u karijeri.

Na kraju je pušten na slobodu posle nekoliko časova agonije. Dan kasnije, bio je jedna od glavnih tema među kolegama, koje su ga saletale da ga pitaju za detalje i šta se sve desilo i kako je na kraju rešen problem.

 

 

 

Ostavite komentar