Sport > Fudbal

IDEMO DALJE, idemo do pobede: KAPITEN ORLOVA (pre)veliki optimista

Dušan Tadić uveren da ćemo se plasirati u narednu rundu Svetskog prvenstva

Izvor: K1info/rts.rs

24/11/2022 > 23:19

podeli vest:

IDEMO DALJE, idemo do pobede: KAPITEN ORLOVA (pre)veliki optimista
Foto: Starsport


Suri Orlovi do neba se vinuli, a onda na zemlju jako tresnuli. Tako su prošli fudbaleri Srbije na startu Svetskog prvenstva, kada su u prvom meču grupe G izgubili od Brazila sa 2:0, iako smo se nešto pre meča blago busali u grudi uz ideju: Ako je mogla Saudijska Arabija da pobedi Argentinu, možemo i mi Brazil.

E, ali jedno je velika Saudijska Arabija, a drugo smo mi...

Bilo kako bilo, startovali smo loše - nadamo se da će biti bolje - bar to proizlazi iz izjave kapitena Srbije Dušana Tadića po završetku meča protiv "karioka".

- Mislim da je bilo kao što je Mister rekao - prvo poluvreme je bilo solidno sa naše strane, rezultat je mogao da ode u drugu stranu. To drugo poluvremene su prevagnuli fizički, postigli su pogodak i otišlo je u drugom smeru. Pre četiri godine su postigli brze golove, nismo imali šanse, tako da, mislim da je bilo skroz drugačiije i idemo dalje - rekao je Tadić posle meča u studiju RTS-a.

Kreator igre Orlova smatra da najbitnije tek dolazi i prilično je optimističan u pogledu nastavka Mundijala.

- Pozitivno je to što moramo da se osvrnemo na to prvo poluvreme, tih 45 minuta, nismo ostavljali prostora Brazilu, koji je jedan od glavnih kandidata, moramo da idemo dalje. Imamo dve bitne utakmice, idemo da pobedimo i da idemo u narednu rundu.

Kapiten smatra i da reprezentativci treba da se pogledaju u oči i vide šta im je činiti.

- Moramo da pričamo da vidimo šta možemo bolje da uradimo. Biće svakako drugačije u ove dve utakmice i idemo dalje.

Foto: Starsport

Orlovi treba da se pogledaju u oči i da vide šta dalje

Za kraj je Tadić istakao i da je reprezentacija počela da liči na sebe tek kada je u igru ušao Dušan Vlahović i kada je naša ekipa zaigrala sa dva napadača.

- Pa jeste, totalno drugačije. Jako kvalitetna ekipa, Brazil, je jedan od glavnih kandidata. Mi treba da se fokusiramo na sebe, kao što smo to radili i pre. Idemo dalje, idemo do pobede - zaključio je Dušan Tadić.

Da podsetimo da je u našoj, G grupi na Mundijalu, ranije danas Švajcarska pobedila Kamerun sa 1:0. Orlovi će do kraja prvog dela turnira igrati u grupi još protiv Kameruna (28. novembar, 11.00 časova) i Švajcarske (2. decembar, 20.00 časova).

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar