Sport > Fudbal

Nova SENZACIJA U KATARU - Japanci bolji od Nemaca, "Partizanov" Asano dao POBEDNIČKI GOL

Fudbaleri Nemačke poraženi su od Japana rezultatom 2:1 u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru

Izvor: K1info/b92.net

23/11/2022 > 16:11

podeli vest:

Nova SENZACIJA U KATARU - Japanci bolji od Nemaca, "Partizanov" Asano dao POBEDNIČKI GOL
Foto: AP Photo/Petr Josek


Nemačka je bila apsolutni favorit u ovom susretu, ali su u prvom kolu odmah šokirani i poraženi od hrabrih Japanaca.

Meč je počelo protestom Nemaca jer im je zabranjeno da podrže LGBTQ zajednicu.

Što se samog susreta tiče Nemci su pokazali da su došli po pobedu odmah na startu i primorali Japance da se brane, koji su čekali svoju šansu iz kontra napada.

Već u osmom minutu utakmice su jednu takvu priliku i dočekali, pa je posle blickriga Maeda matirao Manuela Nojera, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i pokazao da je bio jedanaesterac.

Pretili su Nemci, pokušavali da postignu gol na sve načine, ali je japanski odbrambeni bedem bio organizovan i fokusiran pa sve njihove nalete odbijao.

Foto: AP Photo/Matthias Schrader

 

Tako je bilo sve do 33. minuta kada je Raum oboren u kaznenom prostoru, a Ilkaj Gindogan preuzeo odgovornost i postigao vodeći gol za Nemačku sa bele tačke.

Nije bilo previše uzbudljviosti do kraja poluvremena, a onda je Kai Haverc povisio prednost na 2:0 u 49. minutu, da bi se VAR oglasio rekavši da je gol postignut iz ofsajda i samim tim je poništen.

 

 

Nemci su posle prvog poluvremena imao minimalnu prednost, pa je u nastavku morala ta prednost da se i obezbedi, što nisu uspeli da urade. Japanci su takođe bili opasni, a posebno su napadi postali učestali kada je u igru ušao Takuma Asano, bivši as Partizana.

Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko

 

U 75. minutu, Japan je uspeo da šokira Nemačku, kada je Ritsu Doan natrčao na loptu koja je upućena bila Asanu, a Nojer je odbio i onda je samo poslao u mrežu za iznenađenje, 1:1 i veliku radost Japanaca.

Ko bi rekao da će Nemci biti potpuno potučeni? Takuma Asano je još jednom pokazao da ništa nije nemoguće i da imena ne igraju, pa je u 83. minutu uspeo da pobegne odbrani Nemačke i sa defanzivcem na leđima loptu "zakucao" u mrežu.

Delirijum u Kataru i pobeda Japana će se dugo pamtiti, a bivši napadač Partizana ostavio je svoj pečat.

 

 

 

Ostavite komentar