Sport > Fudbal

FIFA doslovno UBIJA "LJUBAV" u Kataru: BELGIJI preti IZBACIVANJE sa Mundijala

Nećete verovati, ali Belgijanci će morati da urade isto što i Srbi sa Kosova i Metohije!

Izvor: K1info

22/11/2022 > 08:28

podeli vest:

FIFA doslovno UBIJA "LJUBAV" u Kataru: BELGIJI preti IZBACIVANJE sa Mundijala
Foto: Tanjug/AP


Svetsko prvenstvo u fudbalu počelo je u nedelju, pevalo se na srpskom na otvaranju, odigrali su meč Katar i Ekvador (0:2), zatim su odigrani i mečevi drugog dana na Mundijalu, ali je tek naknadno stigla vest da da će FIFA možda da zabrani Belgiji da igra ako ne prilagodi svoju opremu postojećim pravilima!

Možda je svetska kuća fudbala malo zakasnila, možda i nije - pošto je meč "crvenih đavola" protiv Milana Borjana i Kanade u grupi F na programu u sredu, 23. novembra, od 20 časova - tek, britanski mediji naširoko pišu da je FIFA naredila Belgijancima da moraju da sklone reč "ljubav", koja se nalazi na unutrašnjoj strani dresova.

Ovo praktično vuče korene iz perioda od pre par meseci, kada je FIFA zabranila kapitenima zemalja, koje su želele da popularišu LGBT+ populaciju na Mundijalu, da nose kapitenske trake duginih boja. Mnoge selekcije i kapiteni su to i sami odbili bez zabrane FIFA, a među njima je bio i vođa Orlova Dušan Tadić.

Među ostalima koji su se glasno protivili bili su i Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Danska, Vels, Francuska i Belgija, kao i Švedska i Norveška koje čak i ne igraju u Kataru. Kampanja kapitenskih traka duginih boja se, inače, zvala "One Love" (Jedna ljubav) i predložili su je iz UEFA.

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Belgije po dolasku u Katar. Koliko li će ostati tamo?

E sad, zašto je Belgija, koja se protivila akciji "Jedna ljubav", stavila reč "ljubav" u unutrašnjost svojih dresova, to je možda i misterija - da li je u pitanju namera, ili greška - svejedno, mediji već pišu da ako dres ne bude prepravljen, nema ništa od učešća na Svetskom prvenstvu!

U svakom slučaju, Belgijanci ističu da stavljanje reči "ljubav" na okovratnik sa unutaršnje strane nema veze sa akcijom "One Love", a pominje se i da bi problem mogao da bude rešen, što bismo mi rekli - po sistemu tablica na Kosovu i Metohiji - stavljanjem nalepnice preko pomenute reči.

 

Ostavite komentar