Sport > Fudbal

DA MOLIMO BOGA: Stojković otkrio kako ćemo da PROĐEMO GRUPU

Fudaleri Srbije Svetsko prvenstvo započeli porazom od Brazila

Autor: K1info/Arena sport/RTS

24/11/2022 > 22:41

podeli vest:

DA MOLIMO BOGA: Stojković otkrio kako ćemo da PROĐEMO GRUPU
Foto: Starsport


Fudbaleri Srbije loše su startovali na Svetskom prvenstvu u Kataru, izgubivši prvi meč u grupi G sa 2:0 od Brazila, koji je bio znatno bolji rival u tom duelu.

Neposredno po završetku duela selektor Dragan Stojković Piksi nije tražio opravdanja za poraz, istaknuvši da smo fizički pali u meri koja je i njega iznenadila.

- Mislim da je ključno to što smo drugo poluvreme... u fizičkom smislu bili, da ne kažem, katastrofalni, ali to za mene jeste bilo iznenađujuće. Fizički smo potpuno pali, a Brazil je isuvuiše dobar da to ne bi iskoristio. Ono gde smo mi najači, ta igra dodavanja, jednostavno nje nije bilo u drugom delu. U prvom poluvremenu smo bili solidni, korketni, ali.. Postoje neke stvari koje mi imamo, a to je da se u nevreme dese povrede nekih ključnih igrača. A to je previše za ovaj tim. Imali smo tri rekonvalescenta, Vlahović, Mitrović i Kostić. To je nešto, u nevreme se desilo, bukvalno... Došli smo ovde u takvom stanju i to je prava istina. Ali, bez obzira na to, Brazil je potpuno dominirao u drugom poluvremenu, tako da je pobedio zasluženo - rekao je Dragan Stojković za TV Arena sport.

Foto: Starsport

Vanja Milinković Savić spasao Orlove od ubedljivijeg poraza

Upitan da li mu je ovo bila najteža utakmica za taktičku pripremu, odmah je odmahnuo rukom:

- Ne radi se ovde o taktici. Meni je žao što smo pali u fizičkom smislu i što nemamo zdrave igrače. Jednostavno, nemamo. To je prava istina. Pred nama je period od par dana da se oporavimo i spremimo za utakmice koje odlučuju. Ja se iskreno nadam da ću moći da računam na Kostića. E, sad, šta će biti... Ko to zna. Ali, jedino tu ostaje ta... ta seta, što nismo onako kompletni. Inače bismo mogli da odigramo i te kako dobro protiv Brazila. Ali, tako je kako je.

Selektor Srbije naveo je da su momci igrali tako da on nije mogao da prepozna tim.

- Onako smo fizički pali... Ekipu nisam mogao da prepoznam. Taj umor, mnogo utakmica, šta znam, suviše je to veliki benefit za Brazil koji ima igrače i doći će do toga da vas kazni. Dosa smo dobro izgledali u prvom poluvremenu, mislio sam da ćemo postići gol. Taj pad me je... Šokirao, ne znam.  Mi smo jedna ekipa koja, ako nema tri udarne igle, čemu može da se nada? Imamo problem sa Mitrovićem, Vlahovićem i Kostićem, to je suviše za našu ekipu. Povrede su došle kada im nije vreme. Nismo imali sreće sa tim stvarima.

Ipak, Piksi ne klone duhom, veruje da mnogo toga može da se ispravi i prilično je siguran da prolazimo grupu.

- Učinićemo sve da se odmorimo, ovaj poraz ne mora da znači ništa. Ako je za utehu, izgubili smo protiv Brazila, a video sam u prvih 45 minuta da možemo protiv njih. Bili su najbolja ekipa protiv koje sam vodio Srbiju samo u drugom poluvremenu, a kada imate rekovalescente u timu teško je. Žao mi je što Srbija nije bila u "ful" sastavu, onako kako znamo da odigramo, to mi je žao. Imamo vremena da ispravimo neke stvari, nikakva panika, nikakav stres, držimo sve u našim rukama, pobedićemo i idemo dalje!

Ipak, i pored toga što ima poverenje u ekipu i misli da možemo do osmine finala Svetskog prvenstva, Stojković je prizvao u pomoć i višu silu.

- Dok god postoji šansa, dok možete da rešavate svoju sudbinu, treba verovati. Imamo dve utakmice, verujemo i znamo šta nam je činiti. Brazil treba da se zaboravi, samo me interesuje zašto smo fizički pali, zašto nismo trčali kao u prvom poluvremenu. Posle svega što je naš posao, moramo da se okrenemo i budemo spremni za ono što nas čeka, Kamerun i Švajcarska. Treba da pobedimo, a pobede mora da zaslužimo i da molimo Boga da nam igrači budu bolji u fizičkom smislu i da ne osećaju bolove - zaključio je Dragan Stojković Piksi u izjavi za RTS.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar