Sport > Fudbal

Prosinečki VERUJE U SVOJE - Hrvate i Srbe

Legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki govorio je o Svetskom prvenstvu u Kataru, koje je počelo u nedelju

Izvor: K1info/mondo.rs

22/11/2022 > 08:01

podeli vest:

Prosinečki VERUJE U SVOJE - Hrvate i Srbe
Foto: Starsport


Prosinečkog su pitali da predvidi kako će u Kataru proći Hrvatska, koja brani srebro osvojeno na SP u Rusiji pre četiri godine.

- Vrlo teško se to može ponoviti, ali Hrvatska ima jednu dobru reprezentaciju, mogu reći solidnu ekipu s dobrim, mlađim igračima. Ipak sve zavisi od toga kakav će biti Luka (Modrić), koji je vođa ove ekipe. Hrvatska će proći grupu, a posle je sve moguće. Reč je o ekipi koja zna i dobro igra, pa se rezultatski gledano, nikad ne zna sa Hrvatskom. Imaju kvalitet, u pitanju je spoj mladih i iskusnijih igrača, tako da neka Hrvatska prvo prođe grupnu fazu, a onda može da bude svašta. Da ponovi Rusiju - teško, ali to može da bude vrlo zanimljivo prvenstvo za Hrvatsku - rekao je Prosinečki.

U nastavku je govorio o srpskoj reprezentaciji, koja prvu utakmicu igra protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje svetskog zlata, reprezentacije Brazila.

- Srbija je dugo imala problema, nije uspevala da se kvalifikuje na velika takmičenja, a i kad bi to uspela, nije prolazila prvi krug. Mislim da je Piksi napravio dobru atmosferu, ulio je ekipi samopouzdanje. I do sada su pojedinačno bili dobri, a sada i kolektivno. Piksi je to doneo, biće im teško, ali verujem da će biti drugi u grupi iza Brazila, koji je po meni prvi favorit za titulu prvaka - rekao je Prosinečki i dodao:

-  Generalno, mislim da mogu da budu jako dobri. Pojedinačno su jako dobri, selektor im je dao drskost kakvu je i on imao kao igrač tako da sad izgledaju jako, jako dobro. Manje-više isto kao i Hrvatska posle eventualnog prolaska grupe. Srbija je pobedila u Portugalu, pa nedavno bez problema Norvešku sa jednim Erlingom Halandom u Ligi nacija. To je jedna sasvim druga reprezentacija nego pre kada su imali dobre pojedince, ali nikad dobar kolektiv. Piksi je to sve posložio i izgledaju jako dobro. Sve je moguće - poručio je.

 

Ostavite komentar