Sport > Fudbal

I Srbija ima BRZOG GONZALESA: Radonjić kao MUNJA NEBESKA na Mundijalu

Naš fudbaler može da "razvije" brzinu od 35,2 kilometara na čas, nije izračunato koliko ima konjskih snaga

Izvor: K1info

25/11/2022 > 20:26

podeli vest:

I Srbija ima BRZOG GONZALESA: Radonjić kao MUNJA NEBESKA na Mundijalu
Foto: Starsport


Dobro, činjenica je da nismo baš na startu Mundijala ličili na Orlove na koje smo navikli pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija, ali hajde da dozvolimo nadi da umre poslednja i da verujemo u ono što pričaju selektor, fudbaleri i ljudi oko njih, kao što je nama, na primer, rekao čuveni Dika Stojanović - da za Srbiju Svetsko prvenstvo počinje u ponedeljak protiv Kameruna.

Dobro, jeste da smo izgubili protiv Brazila i da se nismo baš naigrali fudbala, ali to može da se promeni.

Dobro, jeste i da su Italijani stavili Sergeja Milinkovića Savića u najgori tim prvog kola SP, ocenivši njegovu igru katastrofalnom.

U stvari, toliko puta napisasmo "dobro", a malo šta je dobro... Nego se, kao, hrabrimo.

Ipak! Momenat! Ima nešto stvarno dobro u vezi sa Orlovima. Naime, Nemanja Radonjić nalazi se u vrhu statističke kategorije u kojoj se ceni brzina fudbalera - naš krilni napadač deli četvrto mesto među najbržim igračima.

Foto: Starsport

Ni brzina Nemanje Radonjića nije pomogla protiv "karioka"

Merenje je izvršeno po tome koliku maksimalnu brzinu igrači mogu da dostignu u sprintu, a ispred Radonjića su Antoni Robinson (SAD), Ahraf Hakimi (Maroko) i Ismail Sar (Senegal).

Robinson je prvi i, prema merenjima, on može da dostigne brzinu od 35,4 kilometara na čas. Drugo mesto dele Hakimi i Sar sa 35,3 km/h, dok je Radonjić četvrti zajedno sa Tažonom Bušananom (Kanada), sa brzinom od 35,2 km/h.

Njih petorica su ujedno i jedini fudbaleri koji mogu da trče brže od 35 kilometara na čas, bar po dosadašnjim merenjima. A nama će to biti značajno kad FIFA ustanovi pravilo da reprezentaciji koja ima najbržeg fudbalera na meču doda još jedan gol u krajnjem skoru, osim ako su ti igrači brži od fudbalera Srbije - onda da se proglasi nerešeno...

 

Ostavite komentar