Sport > Fudbal

Kako svet vidi ORLOVE: Govore da je Srbija SJAJNA, ali da igra kao "RAZBIJENA BANDA"

Bivši fudbaler Nenad Jestrović iskreno govorio o učešću Srbije na Mundijalu

Izvor: K1info

06/12/2022 > 07:09

podeli vest:

Kako svet vidi ORLOVE: Govore da je Srbija SJAJNA, ali da igra kao "RAZBIJENA BANDA"
Foto: Starsport


Bivši fudbaler Nenad Jestrović analizirao je neuspešno učešće reprezentativaca Srbije na Mundijalu u Kataru na K1 televiziji u emisiji "Kec na jedanaest".

- Atmosfera je bila na vrhunskom nivou, bili smo euforični, osetila se hemija između naroda i reprezentacije, davali smo dosta pozitivne energije. Imamo jako dobru reprezentaciju, a nismo napravili rezultat u Kataru - rekao je Jestrović na K1 televiziji. - Mislim da smo ovu selekciju stvarno hvalili u poslednjih godinu dana, ali sada, kada nije bilo dobro - moramo reći da nije bilo dobro, primili smo osam golova a dali pet. Trebalo je da budemo kompaktni, ne može da se igra fudbal bez odbrane.

Jestrović napominje da je selektor govorio igračima da se brane kada su poveli protiv Švajcarske.

- Dva napadača su postigla gol i to je fantastično, Tadić je bio svetla tačka u utakmici protiv Švajcarske jer je asistirao i Mitroviću i Vlahoviću. Selektor im je govorio da se skupe, da se brane. Fudbal nije samo napad nego i odbrana, Piksi je znao da ako sačuvamo prednost od 2:1, ulazimo u drugo poluvreme sa odmorom od 15 minuta i dodatnom snagom. Ovako smo primili gol, počeli su da nas provociraju da uštede vreme, postigli treći gol i tu je bio kraj.

Bivši reprezentativac smatra da igrači nisu trebali da obraćaju pažnje na provokacije i da je do toga došlo zbog manjka koncentracije na samu igru.

- Generalno treba da budemo jaki mentalno, a kada tebi rezultat ide u korist, onda ti možeš da provociraš, ali u tim momentima jako je glupo gubiti energiju na to. Stvarno je ogromna šteta što smo primili taj treći gol, ali videli smo da nam zbog nedostatka odbrane svaki njihov napad visi o koncu.

Foto: Tanjug/AP

Padali smo na provokacije...

Jestrović je otkrio kako mu svi ljudi iz fubala, iz celog sveta, govore kako Srbija ima sjajnu ekipu, ali da ne igra kao ekipa, već kao "razbijena banda".

- Jedna stvar je kada selektor priča, a druga kada ekipa to treba da primeni na terenu. Ekipa je ta koja može da priča između sebe, a očigledno nam je falila dobra komunikacija, gde svi igrači moraju da se osvrnu na to šta selektor priča sa klupe. Piksi je kao igrač bio veliki i kao čovek je mnogo dobar trener, ali on gaji ofanzivan fubal. Rizikovao je da igra sa dva napadača, ali on je želeo da postignemo gol, pa onda da se branimo, zato je posle izmenio igrače.

Foto: Printscreen/TV K1

Nenad Jestrović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1

Voditelj "Keca na jedanaest" Boško Jakovljević upitao je Jestrovića zašto onda nismo odmah zamenili igrače kada smo poveli.

- U fubalu se retko menja igrač u prvom poluvremenu, to je na neki način poniženje igrača, druga okolnost je ako se desi povreda, standard je da prvih 11 igra celo prvo poluvreme. Ali nekada treba biti iskren prema sebi, jer ovo je Svetsko prvenstvo. Ceo svet te gleda i ti ako ne možeš da igraš posle 60 minuta treba to da priznaš treneru. U profesionalnom fudbalu od deset igrača treba da imaš sedam igrača na top nivou, a tri mogu da se "šlepaju". Mi smo svaku utakmicu imali tri igrača na top nivou, a sedmoro ih je podbacilo.

Bivši fubaler je posebno pohvalio Dušana Vlahovića i Strahinju Pavlovića.

- Vlahović je naš najtalentovaniji špic, ima 22 godine, bio je prvi strelac u italijanskoj ligi. Došao je sa problemom u mišićma, a ipak dao maksimum. Svidelo mi se kod njega što je učestvovao i u odbrani. Pavlović je još jedan naš igrač za budućnost, koji mnogo bolje igra za reprezentaciju nego za klubove, ima stvarno veliko srce, veliki je borac.

Jestrović je ubeđen da je Piksi dao sve od sebe da prođemo grupu i da se iznenadio što smo primili toliko golova.

- Videli smo selektora koji je bio totalno iznenađen jeftinim primanjem golova, to stvarno nije nimalo lako za jednog trenera, sa tako dobrom ekipom. Mi nismo primili osam golova ni u kvalifikacijama. Pričalo se i pre početka prvenstva da igrači nisu fizički spremni da odigraju celu utakmicu, da se igralo samo prvo poluvreme mi bismo prošli dalje - zaključio je Nenad Jestrović za K1 televiziju u emisiji "Kec na jedanaest".

 

Ostavite komentar