Sport > Fudbal

STRAŠNE UVREDE Hrvata za Borjana: VELIČANJE ustaštva, Oluje i VREĐANJE žene

Da li će FIFA da reaguje kao što je odmah preduzela korake u slučaju Srbije?

Izvor: K1info

27/11/2022 > 20:39

podeli vest:

STRAŠNE UVREDE Hrvata za Borjana: VELIČANJE ustaštva, Oluje i VREĐANJE žene
Foto: Tanjug/AP


Reprezentacija Hrvatske je pobedila Kanadu sa 4:1, ali neće ostati upamćena samo po rezultatu, nego i po bestijalnom ponašanju napadača "kockastih", koji su sa tribina u Kataru nastavili da rade ono što radi njihova država svaki dan od raspada Jugoslavije - da veličaju ustaštvo i genocidnu akciju Oluja.

I ovoga puta na udaru neonacista se našao Srbin, naturalizovani Kanađanin Milan Borjan (35), koji je rođen u Kninu, a sa osam godina je morao da pobegne iz Hrvatske zbog pomenute ustaške akcije.

Hrvati su od početka meča vređali Borjana, ali su vređali i njegovu ženu, pa su se često mogli čuti uzvici: "Borjane, ustašo" i "Žena ti je ku**a, Borjana"...

Ni to im nije bilo dovoljno, pa su na zastavu kompanije "Džon Dir" - što je najpoznatija marka traktora na svetu - napisali crnom bojom "Knin, 95" i a zatim u natpisu na zastavi: "Ništa ne trči kao jelen" precrtali reč "jelen" i upisali "Borjan", jasno aludirajući na kolone Srba na traktorima koji su bežali iz Hrvatske te 1995. godine.

Pa ni to nije bilo dovoljno da se veliča ustaštvo, nego su navijači doneli i zastave faštističke Nezavisne Države Hrvatske, koja je uz pomoć Hitlerove Nemačke postojala od 1941. do 1945. godine! Jedna od najbitnijih odlika te zastave je da prvo polje šahovnice počinje belom bojom, dok je u savremenoj hrvatskoj zastavi to polje crveno.

Ako pažljivo pogledate fotografiju ispod - Andreja Kramarića koji proslavlja svoj drugi pogodak, u gornjem desnom uglu videćete jednu od tih NDH zastava, kojih je na meču protiv Kanade bilo više.

Foto: Tanjug/AP

Andrej Kramarić slavi, a u pozadini vijori ustaška zastava

Da li će FIFA da reaguje ovim povodom, kao što je odmah reagovala zbog zastave u svlačionici fudbalera Srbije, ostaje da se vidi...

 

Ostavite komentar