Sport > Fudbal

STOJKOVIĆ BEZ DILEME posle kraha u Kataru: Naravno da OSTAJEM

Selektor sa Orlovima već u martu ulazi u ciklus kvalifikacija za EURO

Izvor: K1info

02/12/2022 > 23:23

podeli vest:

STOJKOVIĆ BEZ DILEME posle kraha u Kataru: Naravno da OSTAJEM
Foto: Starsport


Fudbaleri Srbije ostvarili su očekivan rezultat na Svetskom prvenstvu u Kataru. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija završili su učešće na Mundijalu posle takmičenja u grupi, a poraz od Švajcarske (3:2), koji je značio i kraj takmičenja na Mundijalu, bio je realan odnos snaga na terenu.

Besmislene priče o pojedinačnom kvalitetu i vrednosti igrača su - pa, baš takve - besmislene, pošto je fudbal timski sport, a Orlovi nikada nemaju tim kad su u pitanju najznačajniji sportski događaji. Nisu loši ponekad u kvalifikacijama - kao na primer baš za ovo SP - ali kad dođe do onoga "na muci se poznaju junaci", bogami se ne poznaju...

Posle poraza od "sajdžija" Piksi se, posle malog čekanja, obreo i na konferenciji za medije.

- Čestitao bih Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Rezultatom nismo zadovoljni, ali s obzirom na sve probleme od dolaska ovde, imajući u vidu fizičku pripremljenost, odnosno povrede ključnih igrača, učinili smo sve da ih vratimo, ali je to isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili, dali sve od sebe, ali nije dovoljno za ovaj nivo. Postoje opravdani razlozi - rekao je Stojković.

Selektor je na pitanje o ostanku na klupi Orlova posle lošeg rezultata na Svetskom prvenstvu u Kataru odgovorio jasno.

- Naravno, nemam dilemu da ću ostati. Mi u martu počinjemo kvalifikacije za EURO i imamo veliku želju da se nađemo tamo. Biću daleko zadovoljni ako mi igrači budu zdravi i u top formi.

Ne krije Stojković da je Srbija pretrpela neuspeh u Kataru, ali i da nije razočaran, jer nisu svi fudbaleri bili maksimalno spremni.

- Treba biti dostojanstven u uspesima i porazima. Imali smo uspehe u prethodnih godinu i po dana, sada je došao pad. Igračima sam pružio ruku i rekao da moramo da budemo veliki i kada nema ne ide. Bila je mirna atmosfera. Nekim igračima moram da skinem kapu, neki drugi ne bi ni pomislili da igraju, a oni su dali maksimum. Imali smo probleme u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ovo je Svetsko prvenstvo i morate sve igrače da imate zdrave i u top formi. Želje su jedno, a mogućnosti sasvim drugo, ja sam to znao. Nisam razočaran, niti sam mogao da tražim previše - zaključio je Dragan Stojković.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar