Sport > Fudbal

Šta je sa KOSMETA stiglo u FIFA: Objavljena pisma Albanaca PROTIV SRBIJE

Poznato je šta su takozvane institucije nepriznate države poslale u FIFA

Izvor: K1info

26/11/2022 > 18:43

podeli vest:

Šta je sa KOSMETA stiglo u FIFA: Objavljena pisma Albanaca PROTIV SRBIJE
Foto: Starsport


Subotnje poslepodne u Srbiji zagorčano je saznanjem da je FIFA zvanično pokrenula istragu protiv naše reprezentacije, koja učestvuje na Mundijalu u Kataru, zbog zastave koja se našla u svlačionici Orlova na dan kada smo igrali protiv Brazila.

Na fotografiju koja se našla na društvenim mrežama reagovali su albanski uzurpatori vlasti u južnoj srpskoj pokrajini, pa su uputili pisma svetskoj kući fudbala u kojoj tarže kaznu za Srbiju. Na fotografiji se vidi zastava južne srpske pokrajine, sa porukom: Nema predaje.

- Dok se Evropa i svet susreću sa tako velikom krizom kao što je neisprovocirana agresija Rusije u Ukrajni, tako veliko takmičenje kao Svetsko prvenstvo bi treblalo da bude mesto na kome mir treba da prevlada, a ne da se koristi kako bi se potpaljivala mržnja među narodima. Kosovo je nezavisna i demokratska država sa maksimalnim poštovanjem ljudskih prava prepoznatim od stane najmoćnijih država sveta i nastaviće svoj put bez obzira na ovakve provokacije. Kako god, neprihvatljvio je da ovo prođe u tišini, zato tražimo od FIFA da strogo implementira svoja pravila i da kazni Fudbalski savez Srbije zbog ove agresivne poruke - navodi se u saopštenju takozvanog fudbalskog saveza samoproglašene države Kosovo.

U koordinisanoj akciji oglasio se i takozvani olimpijski komitet ove samoproglašene države.

- Olimpijski komitet Kosova je sa velikom brigom čekao sledeći potez Srbije koja se ponovo ponela sramno u svojim aktivnostima u sferi politike i sporta. Ovoga puta gest dolazi ne samo od navijača već od reprezentacije Srbije u fudbalu i to na najvećem fudbalskom događaju, Svetskom prvenstvu koje se igra u Kataru. Lideru Fudbalskog saveza su dozvolili zastavu na kome se vidi mapa "Republike Kosovo" u bojama srpske zastave, kao i poruku mržnje "Nema poredaje" da bude u svlačionici pre, tokom i posle mečla sa Brazilom. Sramotno je kako su čelni ljudi FSS dozvolili takve ksenofobne i genocidne poruke mržnje protiv države koja ima jednaka prava u Međunarodnom olimpijskom komitetu FIFA i UEFA - navodi se u saopštenju.

 

Ostavite komentar