Sport > Fudbal

O, brate SRBINE, igraj za POBEDE: SVEČANO otvoren MUNDIJAL u Kataru

Prilikom ceremonije otvaranja pevalo se i na našem jeziku

Izvor: K1info

20/11/2022 > 16:48

podeli vest:

O, brate SRBINE, igraj za POBEDE: SVEČANO otvoren MUNDIJAL u Kataru
Foto: Tanjug/AP


Lopta može da se zakotrlja! Svečanom ceremonijom otvoreno je Svetsko prvenstvo u Kataru, na kojem će fudbaleri najbolje 32 reprezentacije na planeti odmeravati snage od danas, 20. novembra, pa do 18. decembra, kada ćemo po završetku finala uzviknuti ono čuveno: Može biti samo jedan!

Ceremonija je započela predstavljanjem zemlje domaćina, Katara, a u ulozi voditelja pojavio se čuveni glumac Morgan Friman.

Foto: Tanjug/AP

Glumac Morgan Friman vodio je ceremoniju otvaranja Mundijala

Uz predstavljanje ostalih reprezentacija viđeni su sjajni vizelni efekti, a uz igru i svetlosne mačeve, čuli smo i hitove sa predhodnih Mundijala, da bi jedan od segmenata bio i na srpskom: O, brate Srbine, igraj za pobede"!

Predsednik FIFA Đani Infantino pratio je ceremoniju sedeći između Mohameda bin Salmana, princa i premijera Saudijske Arabije sa jedne strane i monarha Katara, Tamima bin Hamada Al Thanija.

Pred kraj smo videli i nastup korejske zvezde, Jung-Kooka, koji je izveo himnu Mundijala u Kataru - "Dreamers", zajedno sa katarskim pevačem Fahadom al-Kubaisijem, a posle govora zvaničnika i završnog performansa - ceremonija je zatvorena i preostalo je ono što ceo svet čeka - da lopta krene sa centra!

Inače, među pomenute 32 selekcije s početka teksta, biće i Srbija, a Orlovi će u grupi G igrati protiv Brazila (24. novembar, 20.00 časova), Kameruna (28. novembar, 11.00 časova) i Švajcarske (2. decembar, 20.00 časova).

 

Ostavite komentar