Sport > Time Out

Britanci pišu BESMISLICE, ali baš: TEKST MRŽNJE posle meča sa Švajcarskom

Novinari preneli reči čoveka iz Londona, koji kaže da je Albanac, ali da ima korene sa Kosmeta

Izvor: K1info

04/12/2022 > 11:17

podeli vest:

Britanci pišu BESMISLICE, ali baš: TEKST MRŽNJE posle meča sa Švajcarskom
Foto: Tanjug/AP


Mnogo buke diglo se tokom, pa i posle meča Srbija - Švajcarska u Kataru, kada je izrazito nekulturni kapiten "sajdžija", Granit Džaka provocirao Orlove na terenu.

Prenela se priča i na tribine, odnosno tako tvrdi britanski list Obzerver, čiji su novinari navodno intervjuisali izvesnog Hasana Rahmanija, koji se predstavio kao Albanac koji trenutno živi u Londonu, ali ima korene iz južne srpske pokrajine.

Da podsetimo, i Džaka ima korene sa Kosmeta, i odavno je poznat po provokacijama Srba, a njegovo ponašanje i da li je ono podložno kazni, razmatraće i FIFA.

Bilo kako bilo, Rahmani je za Obzerver pričao štošta, počevši s tim da su navijači Srbije tokom utakmice sa Švajcarskom "skandirali fašističke slogane i rasističke pokliče", koji su bili navodno upućeni ka etničkim Albancima.

"Hasan Rahmani je došao na utakmicu noseći albansku zastavu oko vrata, ali kaže da mu je bila konfiskovana na ulazu, dok su uvredljivi nacionalistički simboli bili dozvoljeni. On kaže da mu je pokazana poruka koju je FIFA poslala obezbeđenju i u kojoj su slike predmeta, slika i slogana koji su bili zabranjeni na stadionu", započinju Britanci svoj tekst.

Novinari zatim prenose Hasanove reči da su na "974" stadionu nošene i majice sa porukom "Od Srbije do Tokija", mada, verovatno je to bilo "Srbija do Tokija". A "šokiralo" ga je još jedno - mahanje srpskih navijača sa visoko podignuta tri prsta.

"Rahmani nam je rekao i da policija nije bila zainteresovana za žalbe na te stvari, kao ni na gestikulacije sa tri prsta, koji se smatraju uvredljivim na mnogo načina", ističe Observer.

Foto: Tanjug/AP

Uvređeni Albanci zbog tri prsta... Imaju oni i ozbiljnijih problema od nedostatka logike

U nastavku izveštaja sa stadiona i stvaranja negativnog narativa o Srbima, navedeno je da je u 77. minutu zvanični spiker zamolio da prestanu "diskriminišući pokliči i gestovi", a Rahmani je javio engleskim novinarima da je i tada ostao šokiran.

- Bio sam šokiran tim uvredljivim rečima, apsolutno sam ostao bez teksta. Pevali su najzlobnije rasističke pesme - rekao je Rahmani.

Naravno, morao je na kraju Londonac, koji je Albanac, a rođen na jugu Srbije, i da raskrinka sam sebe besmislicama koje je izmislio.

- Gađali su me vodom, govorili su mi "Šiptare, idi j**i se!". Pokušao sam da pobegnem, ali sedam ili osam krupnih tipova me je pratilo. Na kraju sam trčao ka policiji, koja ništa nije uradila. Sve što se dogodilo, bilo je zastrašujuće. Ono što sam očekivao da bude dobra noć na stadionu zapravo je pokrenulo sva ona sećanja iz prošlosti za koja sam mislio da su nestala - preneli su citat Rahmanija.

Sjajno - jurilo ga njih sedam, osam, on pokušao da pobegne, (očito zla) policija ništa nije učinila - a on nekako ostade živ. I da li ste, koliko ste mogli da vidite u prenosu, spazili makar jednog navijača Švajcarske kome noć u kojoj su pobedili Srbiju i izbacili je sa Mundijala nije bila dobra noć? 

Pa, veruju li sami Englezi u besmislice koje pišu?

 

Ostavite komentar