Sport > Fudbal

FIFA pokreće POSTUPAK PROTIV DŽAKE zbog sporne majice, ČEKA GA ŽESTOKA KAZNA

Svetska fudbalska kuća spremna da istraži slučaj

Izvor: K1info/telegraf.rs

03/12/2022 > 13:25

podeli vest:

FIFA pokreće POSTUPAK PROTIV DŽAKE zbog sporne majice, ČEKA GA ŽESTOKA KAZNA
Foto: Tanjug/AP


FIFA pokreće istragu i postupak protiv Švajcarca Granita Džake zbog majice koju je nosio posle susreta sa Srbijom.

On je tvrdio da je nosio u čast saigrača Ardona Jašarija.

Fudbaler albanske nacionalnosti je “naopačke“ obukao dres, a na grudima mu je pisalo Jašari, uz broj 26.

Prva asocijacija na to prezime za Srbe je Adem Jašari, osnivač terorističke formacije Oslobodilačke vojske kosova (OVK), pa je Džakin potez od starta protumačen kao velika provokacija.

Ipak, kako prenose mediji, vezista poreklom sa Kosova i Mehtohije je time želeo "samo" da uputi poruku Ardonu Jašariju, fudbaleru Lucerna, čiji je dres i nosio. Tako je barem tvrdio sam Džaka, koji je dematnovao da ovaj njegov potez ima bilo kakvu političku pozadinu.

 

 

- Nema političku pozadinu. Ardon je deo našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Rekao sam mu da ću nositi njegov dres. Nije prvi put da to činim- istakao je Džaka posle utakmice.

Ipak, čelnici FIFA su, čini se, posumnjali u ovo njegovo opravdanje i čak razmišljaju da pokrenu postupak protiv kapitena fudbalera Švajcarske, pišu britanski mediji Expres i Yahoo.

Videćemo hoće li na kraju Džaka biti sankcionisan zbog svog poteza koji su mnogi videli kao provokaciju, posebno što fudbaler albanskog porekla već ima istoriju ispada tokom mečeva sa Srbijom zbog kojih se zajedno sa Đerdaom Šaćirijem našao na meti kritika i švajcarske javnosti.

 

 

 

Ostavite komentar