Sport > Fudbal

Džaka, SRPSKO KOSOVO, dvoglavi orao: Albanski Švajcarac o meču PROTIV SRBIJE

Naša selekcija i Švajcarska 2. decembra igraju odlučujući duel na Mundijalu u Kataru

Izvor: K1info/mondo.rs

28/11/2022 > 20:52

podeli vest:

Džaka, SRPSKO KOSOVO, dvoglavi orao: Albanski Švajcarac o meču PROTIV SRBIJE
Foto: Starsport


Malo je nedostajalo da Brazil ostane kratkih rukava u meču protiv Švajcarske, a da Srbija - koju su "karioke" rutinski odvalile u Kataru - vidi koliko su ostale selekcije bolje od nas.

Na našu sreću, Brazil je golom Kazmira u finišu utakmice pobedio Švajcarsku, pa su nama malo, vrlo, vrlo, malo - malecko - porasle šanse da se plasiramo u osminu finala Mundijala. Za to je potrebno da pobedimo Švajcarsku i da Kamerun ne pobedi Brazil, a ako se to ipak desi, onda mi moramo sa većom gol-razlikom da pobedimo izabranike Murata Jakina, nego što bi "lavovi" pobedili "karioke".

I opet ta matematika, i aman-zaman! Ne znamo da igramo fudal kada je bitno, i tako je. Ostali znaju, ostalima je zemlja bitna, narod im je bitan, a našima - kako to izgleda poslednjih decenija - bitne su pare, ne otadžbina.

Bilo kako bilo, Albanac koji podržava terorizam, a presvučen je u uniformu fudbalera Švajcarske - Granit Džaka, posle večerašnjeg poraza od Brazila je rekao:

- Razočaran sam. Igrali smo dobro, dobro se branili, a kada primite takav gol - razočarani ste. Ipak, ima pozitivnih stvari i mislim da možemo da pobedimo Srbiju.

Foto: Tanjug/AP

Brazilci su danas nekako uspeli da pobede Švajcarsku

Iako su pretili u nekoliko navrata, fudbaleri Švajcarske su meč sa Brazilom, baš kao i Srbija, završili bez šuta u okvir gola protivnika.

- Pokažite mi tim koji može da ima deset šuteva protiv Brazila. Brazil ima tri podjednako kvalitetna tjma, znali smo da nećemo imati šansi, drugačije su to utakmice...

Na pitanje da li će protiv Srbije Džaka imati motiv više, odgovorio je vezista vrlo uzdržano.

- Nema veze grb protiv koga igrate. Ja sam profesionalac, isto je protiv Kameruna i Srbije - naglasio je on.

Što se tiče "orlova", Džaka ih prilično ceni, pogotovo kada su neki aspekti igre u pitanju. 

- Teško je reći. Srbija ima drugačiji kvalitet od Brazila, više centriraju na Brazila, a oni igraju na zemlji. Gledali smo ih protiv Kameruna i mislim da možemo da ih pobedimo.

Američki novinar je na konferenciji za medije Srbije pitao o zastavi sa teritorijom Kosova i Metohije u svlačionici Srbije, a Džaka to nije hteo da komentariše.

- Ništa istorijski nije u ove dve utakmice. Mi smo Švajcarska, oni su Srbija i videćemo ko je bolji u petak - zaključio je Granit Džaka.

Dakle, Džaka je bio korektan, bez obzira na propagiranje dvoglavog orla, samim tim i terorističke tvorevine "velike Albanije", zbog čega je kažnjen na SP 2018. posle meča protiv Srbije.

Foto: Starsport

Teroristički pozdrav Granita Džake i Đerdana Šaćirija sa prvenstva sveta 2018. godine

Ali, da ponovimo, nije problem Džaka - jeste zbog našeg naroda i poštenja i morala - ali kad je o fudbalu reč, problem je što naši reprezentativci brukaju narod svojim odnosom prema dresu, grbu i himni, iako su na rečima mnogo jaki Srbi. A nisu.

Da podsetimo, Orlovi će u grupi G na Mundijalu odigrati meč protiv Švajcarske u petak, 2. decembra, od 20.00 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar