Sport > Fudbal

STOJKOVIĆ neće da priča o ZASTAVI, ali hoće da UKROTI "LAVOVE"

Srbija sutra igra možda i presudan meč za ostanak na Svetskom prvenstvu

Izvor: K1info/Sportklub.rs

27/11/2022 > 16:57

podeli vest:

STOJKOVIĆ neće da priča o ZASTAVI, ali hoće da UKROTI "LAVOVE"
Foto: Tanjug/AP


Na konferenciji za medije pred sutrašnji duel sa Kamerunom (11.00) pred novinarima su se pojavili selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i naš golman Vanja Milinković Savić, koji su imali posla i sa "vanfudbalskim" pitanjima.

Naime, novinari su prvo želeli da se priča o zastavi južne srpske pokrajine sa natpisom "Nema predaje", o čemu je već sve rečeno, pa selektor Stojković nije ni želeo da čuje pitanje.

Potom se konferencija vratila i sportske vode, pa su se pitanja ticala meča sa Brazilom, ali i duela koji tek dolazi - protiv Kameruna.

- Mi smo i ranije znali da će meč sa Brazilom biti veoma težak. Imali smo problem sa povredama ključnih igrača, ovaj Mundijal je počeo posle tog meča. Znamo da su Kamerun i Švajcarska ekipa koje će se boriti za to mesto koje će se boriti za to mesto u narednu fazu. Situacija je dosta bolja kada su u pitanju povrede, meč ćemo pripremiti najbolje što možemo. I mi i oni smo krenuli porazom, a to ne umanjuje za ono što želimo da uradimo. Utakmicu ćemo pripremiti na najbolji mogući način i videćemo ko je bolji - počeo je Piksi.

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije pred sutrašnji meč sa Kamerunom

Analizirao je probleme, kao i povrede, ali je i najavio promene u odnosu na Brazil.

- Situacija je daleko bolja sa povređenima. Kostić je poslednja da treninga odradio sa ekipom, i biće u konkurenciji za tim. Intezitet kojim je radio, pokazuje da je spreman da odigra utakmicu. U kondiciji je, to me raduje, to nije bio slučaj pre četiri-pet dana. Biće promena u odnosu na Brazil, svakako. Napravljena je analiza, naš problem u drugom delu je bio taj, jer smo se trošili ni za šta. Imali smo 160 promašenih pasova, nismo bili kompletna ekipa na terenu, imali smo te personalne probleme i nisam mogao da izađem sa najboljim mogućim timom. Bože moj, bilo bi drugačije sve, to što smo uradili u poslednja dva dana me jako raduje. Igrači su odgovorili odgovorno na sve to, pozitivan pokazatelj da se vraćamo.

Nije bilo osmeha na prošloj konferenciji?

- Razlog zašto nije bilo osmeha na mom licu jeste upravo taj što nisam imao sve igrače u trenažnom procesu. Bolje je nego što je bilo.

Piksi je odgovorio i na reči Tijaga Silve "da Srbija nije dobro analizirala igru Brazila".

- Imaju dobru odbranu, nisam čitao medije i ne znam šta je rekao Tijago Silva. Mislim da je to najbolje, može to da vas poremeti eventualno i nema potrebe za time. Uvek neko može da kaže neku glupost koja može da utiče na tim. Njemu je lako da igra, kad igra sa rekovalescentom. To je bio Mitrović. Da je bio Mitrović sto odsto spreman, ne verujem da bi tako pričao Tijago Silva... Ako je zaista to rekao da smo mogli bolje da ih analiziramo, mislim da smo pogodili tim Brazila i mogu da vam pokažem taj papir 15. novembra. Nisu mogli da nas iznenade, jedino mi je žao što igrači nisu bili na sto odsto jer bi to totalna drugačija priča bila.

Objasnio je i kakav Kamerun očekuje.

- Srbija poštuje se protivnike, Kamerun naravno. Snažna ekipa, mogu da naprave problem bilo kome. Imali su otvoren meč protiv Švajcarske. I te kako su dobra ekipa. Nisam znao da je Kamerun pobedio Rumuniju 1990. godine, ali se sećam tog Mundijala i kako je sve to izgledalo.

Ipak, iako izuzetno poštuje i afrički fudbal i Kamerun, i zna da su dve afričke selekcije do sada upisale pobede, selektor se nada će naši fudbaleri ukrotiti "lavove".

- Nadam se da treća afrička zemlja neće pobediti, a to je Kamerun. Oni su uvek imali odlične igrače. Imaju neke koji su legende ovog fudbala, i zbog toga svi tamo treba da budu ponosni. Kamerun je ekipa koja ima nekoliko vrhunskih igrača, tim koji je u kontranapadu sjajan. Moramo biti oprezni, da ne bi došlo do situacije da moramo da trčimo za njima. Od Motinga, Ekambija... ali nadam se da ćemo ukrotiti lavove, iako to nije lako. To su snažne životinje, ali moramo da odigramo na najbolji način i ja verujem u moj tim -  zaključio je Stojković.

Vanju Milinkovića Savića su pitali za Onanu, kao i koliko poznaje Kamerun.

- Mislim da je veliki golman, snašao se vrhunski na početku sezone, kada je morao da zameni jednog Handanovića. Izborio se sa pritiskom savršeno, mislim o njemu sve najbolje. Na meni je da se pripremim najbolje moguće, imao sam svoju video analizu, da li ću imati više ili manje posla. Nadam se da ne, ali to ne zavisi od mene.

Foto: Tanjug/AP

Vanja Milinković Savić pred novinarima u Kataru

Prokomentarisao je srpski golman pohvale na njegov račun.

- Mogu te pohvale da utiču na mene, ali taj meč je već iza mene. Ta moja dobro odigrana utakmica nam nije donela bodove. Gledamo da se najbolje moguće spremimo za Kamerun. Takođe, jedan poraz od Brazila ne može da nas poremeti, i složio bih se sa selektorom.

Da podsetimo, Orlovi će u grupi G na Mundijalu igrati još dve meča - protiv Kameruna (28. novembar, 11.00 časova) i Švajcarske (2. decembar, 20.00 časova).

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar