Sport > Fudbal

HVALA vam, Brazilci! "KARIOKE" pobedile Švajcarsku, sad je mnogo toga NA NAMA

Ako Orlovi pobede u poslednjem kolu, mogu da prođu osminu finala Svetskog prvenstva

Izvor: K1info

28/11/2022 > 18:53

podeli vest:

HVALA vam, Brazilci! "KARIOKE" pobedile Švajcarsku, sad je mnogo toga NA NAMA
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Brazila pobedili su Švajcarsku sa 1:0 (0:0) u drugom kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru. Pobedu Brazilu, ali i nešto veću nadu Srbiji za plasman u osminu finala Mundijala, doneo je Kazemiro golom u 83. minutu.

Brazil je ovom pobedom obezbedio plasman među 16 najboljih selekcija na Svetskm prvenstvu, ali je "olakšao" posao i Srbiji, koja, ako pobedi Švajcarsku u trećem kolu grupe G, može da stigne u osminu finala Mundijala. Za to je potrebno i da Kamerun ne pobedi Brazil, pa da odlučuje gol-razlika, ali je sada svakako lakše nego da su Švajcarci uzeli bod, ili, ne daj bože, pobedili Brazilce.

U trećem kolu u našoj grupi Brazilci će igrati protiv Kameruna - njima je svejedno, ali ako ne izgube, u drugom meču Srbija i Švajcarska će da odrde ko će biti drugi učesnik osmine finala Svetskog prvenstva. Oba duela na programu su u petak, 2. decembra, od 20.00 časova.

Ako Kamerun na neki volšeban način pobedi Brazil, onda bismo mi morali da izvedemo čudo nad čudima - najpre da pobedimo na Svetskom prvenstvu, pa onda da to bude pobeda baš nad Švajcarskom, pa onda da ta pobeda bude bar golom razlike više nego što bi bila pobeda "lavova" nad "kariokama" (oni pobede 1:0, mi 2:0; oni 3:2, mi 4:2...).

Ali, šalu na stranu (uvek je šala kad govorimo da će Srbija nekoga da pobedi na Mundijalu) i manimo se matematike - mi do sada nismo pokazali znamo da igramo fudbal na svetskim prvenstvima - to je pravi problem, a ne matematika.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar