Sport > Fudbal

Orlovima FALILA HRABROST protiv Brazila, sad čekaju "FINALE" protiv Kameruna

Saša Lukić i Strahinja Pavlović veruje da će Srbija biti prava u nastavku Mundijala

Izvor: K1info/Sportal.rs

25/11/2022 > 17:52

podeli vest:

Orlovima FALILA HRABROST protiv Brazila, sad čekaju "FINALE" protiv Kameruna
Foto: Starsport


Tako je, kako je - a loše je. Srbija je prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru izgubila od Brazila (2:0), ali poraz od "karioka" i ne bi bio naročito strašan - pa reč je u fudbalskim umetnicima - da igra na startu Mundijala nije bila nekako kilava, bar u drugom poluvremenu.

Da nije sramota izgubiti od Brazila znaju i defanzivac Strahinja Pavlović i vezista Saša Lukić, ali da je moglo bolje protiv favorita - moglo je, što su i sami priznali na današnjoj konferenciji za medije.

– Jednostavno smo igrali protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu. Ako je neko pomislio da će biti lako s njima prevario se. Izjednačeni smo bili u prvom poluvremenu... Da je moglo bolje moglo je, trebalo je da budemo hrabriji, ali se nešto pita i protivnik. Moramo da gledamo napred i pozitivno, da sve bude u redu. Najbitniji su nam sada Kamerun i Švajcarska – rekao je Lukić, koji je prvi uzeo reč.

Pričao je fudbaler Torina i o markiranju Nejmara, prve zvezde Selesaa.

– Bio je veliki izazov, jedan je od najboljih na svetu. Moraš da budeš skoncentrisan 90 minuta, uradili smo dobar posao u prvom delu, kako ja, tako i cela ekipa. Nismo nastavili tako u nastavku. Moramo da budemo iskreni, da zaboravimo Brazil jer nam je Kamerun najvažniji.

Foto: Starsport

Saša Lukić

Lukić je hteo da izbegne pohvale na svoj račun.

– Ne znači mi mnogo što su me pohvalili, a nismo pobedili. Kada pobeđujemo ili gubimo moramo da budemo jedan tim. Ovaj poraz nije ništa poremetio unutar ekipe, pričali smo međusobno i vidim da su svi momci jako pozitivni. Svi smo okrenuti Kamerunu i to je za nas finale. Za godinu i po dana pokazali smo da znamo da igramo fudbal, a jedna noć ne može to da promeni. Verujem da ćemo u nastavku biti pravi, nemam dilemu.

O Švajcarskoj i Kamerunu, koji su takođe igrali u istom danu, dobili su sve informacije.

– Gledali smo i analizirali njihov meč. Švajcarce znamo, dobar je to tim. Kamerun je fizički dominantan, ali kada vrtite loptu i brzo se dodajete možemo da im napravimo problem. Ako budemo pravi biće dobra utakmica, od nas zavisi.

Lukić je pokušao da objasni zašto je Srbija bila "sterilna".

– Brazil nam nije dozvolio da razvijemo igru, izašli smo visoko i nismo uspeli da uspostavimo našu pas igru. Bili smo spori u tranziciji i dalje od gola. Naterali su nas da budemo u niskoj zoni. Ne treba tražiti alibi i greške, već da se okrenemo dalje – zaključio je Saša Lukić.

Strahinja Pavlović se već okrenuo meču sa Kamerunom u ponedeljak.

– Bila je teška utakmica, bili su bolji i uspeli su da pobede. Znali smo i pre da će Kamerun i Švajcarska biti važniji. Ako pobedimo obe idemo dalje – jasan je Pavlović.

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović

Optimizam projeva u taboru Orlova.

– Imamo vremena da analiziramo i poboljšamo stvari u kojima nismo bili dobri. Sada nam je potrebna samo pozitivna energija kako bismo prošli dalje. Atmosfera je odlična, svi imamo cilj i daćemo sve od sebe da pobedimo.

Dotakao se i rano dobijenog žutog kartona protiv Brazila, već u šestom minutu, ali je izdržao do kraja.

– Nije prijatno kada dobijete žuti karton na početku, to je bilo preterano jer je bio prvi start, a nisam imao nameru jer sam išao na loptu. Utiče to na nas, ali moramo da budemo spremni na sve. Bio sam pažljiviji, trudio sam se da ne napravim faul i na kraju sam uspeo da odigram do kraja – poručio je štoper Salcburga, uz dodatak da je ekipa prijala velika podrška navijača na Lusailu i da su im bili vetar u leđa.

Naš štoper je objasnio i kako je u krvavom dresu završio utakmicu, čime je "kupio" javnost u Srbiji.

– Dobio sam lakat u nos, bilo je malo krvi, ali ništa strašno. Sve je OK.

Dotakao se i top klase Brazilaca...

– Igrali smo protiv Brazila koji ima strašne igrače, a mi našom napadačkom igrom im ostavljamo šanse. Držali smo srednji blok, nije bilo presinga, a po primljenom golu smo ih napali. Znaju da igraju fudbal, a sada će protiv Kameruna biti drugačije. Nema toliko igrača koji može u svakom trenutku da izvuku loptu – zaključio je Strahinja Pavlović.

Da podsetimo, Orlovi će u grupi G na Mundijalu igrati još dve meča - protiv Kameruna (28. novembar, 11.00 časova) i Švajcarske (2. decembar, 20.00 časova).

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

Ostavite komentar