Sport > Košarka

ZVEZDA razbila MEGU u ABA ligi: Brzo ZABORAVLJEN poraz od ARMANIJA

Crveno-beli ostvarili devetu pobedu u regionalnom takmičenju

Izvor: K1info

18/12/2022 > 21:46

podeli vest:

ZVEZDA razbila MEGU u ABA ligi: Brzo ZABORAVLJEN poraz od ARMANIJA
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde u 11. kolu ABA lige pobedili su ekipu Mege sa 92:58 (25:16, 19:17, 18:18, 30:7). Zvezda je bila domaćin u ovom duelu jer je zamenjeno domaćinstvo, a meč je odigran i u promenjenom terminu, odnosno dan ranije od predviđenog rasporedom.

Od starta su izabranici Duška Ivanovića krenuli jako, mada su rivali pružali dobar otpor - ako ništa drugo, a ono do vođstva Zvezde od 14:12. Tada su, ipak, crveno-beli krenuli da se odlepljuju, pa su poenima Filipa Petruševa, Luke Vildoze i Nemanje Nedovića došli do +9 poena razlike na kraju prve četvrtine - 25:16.

Imala je potom u nastavku Crvena zvezda u nekoliko navrata i po 14 poena prednosti, ali se omladinci Marka Baraća nisu predavali, pa su na poluvreme otišli sa zaostatkom od 11 poena - 44:33.

Ako je neko pomislio da će to ukazivati na neizvesniju borbu u nastavku - pa, prevario se. Jeste Mega hrabro borila, u trećoj četvrtini "izvukla" rezultat 18:18, ali onda je Zvezda ubacila u petu brzinu i pregazila rivale u poslednjoj deonici. Rezultat od 92:58 na meču - pri čemu su gosti ubacili samo 7 poena u četvrtoj četvrtini - jasno svedoči kakav je bio odnos snaga u Pioniru.

Po rezultatu bi se reklo i da su Ivanovićevi izabranici preboleli nedavni poraz od Armanija u Evroligi, a da li su ušli i u novi pobednički niz (pre nego što su Italijani slavili, Zvezda je imala 10 uzastopnih pobeda), znaćemo posle narednih duela koji očekuju četu sa Malog Kalemegdana - 22. decembra u gostima protiv Olimpijakosa u Evroligi i 26. decembra kod kuće protiv Borca u ABA ligi.

Odata počast Siniši Mihajloviću

Pred početak meča protiv Mege, košarkaši Crvene zvezde istrčali su na parket u majicama sa likom Siniše Mihajlovića, odajući počast nekadašnjem igraču crveno-belih, legendarnom srpskom fudbaleru i treneru, koji je u petak preminuo u Italiji. Takođe, na reklamnim panoima kraj terena bile su istaknute poruke upućene Mihi...

 

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar