Sport > Košarka

Berone, GDE ĆE TI DUŠA? Kraj Zvezdine bajke, Armani SLAVIO U PIONIRU

Crveno-beli napustili teren pognutih glava prvi put posle 10 uzastopnih pobeda

Izvor: K1info

15/12/2022 > 18:59 >> 21:06

podeli vest:

Berone, GDE ĆE TI DUŠA? Kraj Zvezdine bajke, Armani SLAVIO U PIONIRU
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras pred svojim navijačima od Olimpije iz Milana sa 71:67 (26:16, 17:13, 20:14, 18:14) u 14. kolu Evrolige. Do ovog meča četa sa Malog Kalemegdana imala je šest uzastopnih trijumfa u Evroligi, a prvi poraz naneo im je tim koji je bio poslednji na tabeli. Ujedno, ovo je i prvi izgubljeni meč za Zvezdu otkad je ekipu preuzeo Duško Ivanović.

Meč protiv Armanija bio je veliki izazov za crveno-bele, bez obzira na rezultatsku krizu u kojoj se nalazi Milano, jer ne treba smetnuti sa uma da su oni pre samo dva dana, takođe u Beogradu, igrali dramatičan meč protiv Žaligirisa i pobedili. Takođe, otežavajuća okolnost za Beograđane ležala je u činjenici da je u halu Pionir na štakama ušao Hasan Martin, što znači da nije ni bio u konkurenciji za meč.

Gosti su na startu koševima Devona Hola i Brendona Dejvisa poveli sa 5:0, ali su negde na polovini prve četvrtine crveno-beli stigli do izjednačenja - 9:9, zahvaljujući dvema trojkama Luke Vildoze i jednoj Ognjena Dobrića. Preokrenuo je Luka Mitrović za 11:9, ali su gosti ponovo došli do vođstva u nastavku - koševima Bilija Berona i trojkama Timotea Luvavu-Kabaroa i Hola došli na +4 poena razlike (18:14).

Italijane su trojkama razbijali Zvezdinu odbranu u prvoj četvrtini, pa je Riči Đampaolo doveo goste u vođstvo od 23:16, zbog čega je Duško Ivanović tražio tajm-aut. Inače, koliko su dobro su šutirali gosti, možda svedoči i činjenica da su skoro svi pogađali, a Đampaolu je to bila prva trojka u sezoni u Evroligi. Tačku na "i" u prvoj četvrtfini stavio je Beron - da, još jednom trojkom - šestom u ovom delu igre - za 26:16.

Foto: Starsport

Bendžamin Bentil u okršaju sa Nikolom Melijem

Ni u drugoj četvrtini nije krenulo mnogo bolje po Zvezdu. Koš Hola, trojka Naz Mitru Longa, pa koš Kajla Hajnsa... Za crveno-bele je pogodio samo Nemanja Nedović, pa smo vrlo brzo došli do vođstva Milana od 33:18.  U nastavku su Vildoza i Petrušev uspeli da smanje zaostatak sa velikih -15 na -9, kada je Crvena zvezda smanjila na 36:27.

I taman kada je malo počeo da pada procenat šuta gostiju, probudio se Brendon Dejvis, pa najpre trojkom, a onda i poenima iz slobodnih bacanja doneo prednost Italijanima - 41:27. Do kraja nije bilo previše promena, pa je Milano otišao na poluvreme sa vođstvom 43:29. 

Kada je Nikolo Meli započeo drugo poluvreme za goste novom trojkom (46:29), to stvarno nije izgledalo obećavajuće za Zvezdu. Napravili su domaći seriju od 6:0, poenima Petruševa, Branka Lazića i Vildoze, ali je to i dalje bio veliki minus od 11 poena razlike (46:35).

A onda se nastavilo poenima Luvavu-Kabaroa, pa trojkom Berona, pa košem Dejvisa... i vođstvo Milana iznosilo je 53:35. U finišu treće deonice su Vildoza i Bentil ipak uspeli da značajno smanje tih -18, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa "podnošljivom" prednošću Italijana od 57:49.

A onda, kad je bilo najpotrebnije - ništa. U prva četiri minuta u četvrtoj deonici Crvena zvezda nije dala nijedan koš, a izabranici Etorea Mesine dali su sedam poena - "odlepivši" se na +15 poena razliike (64:49) Italijani su stigli do ogromnog vođstva. Međutim, korak po korak, poeni Vildoze, pa Dobrića, pa Nedovića, pa sjajna slobodna bacanja Filipa Petruševa - i minut i 19 sekundi do kraja Zvezda je prišla na -2! Gosti su vodili 66:64, ali su trojkom Berona minut pre kraja ponovo povećali vođstvo - 69:64.

To je, nažalost, bilo dovoljno za Armani - gosti su do kraja ipak uspeli da sačuvaju prednost i pobede 71:67, a crveno-beli su posle 10 uzastopnih pobeda pod vođstvom Duška Ivanovića pretrpeli prvi poraz.

Zvezdu je, inače, bodrio pun Pionir, a delić atmosfere pred početak meča možete da vidite u videu koji je pred vama:

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar