Priče > Sudbine

PREMINUO SINIŠA MIHAJLOVIĆ - tihi odlazak bombardera s dušom dečaka

Posle duge borbe sa teškom bolešću, napustio nas je legendarni fudbaler i trener

Autor: K1info

16/12/2022 > 15:12

podeli vest:

PREMINUO SINIŠA MIHAJLOVIĆ - tihi odlazak bombardera s dušom dečaka
Foto: ATA Images


Legendarni fudbaler i trener, Siniša Mihajlović nije uspeo da pobedi u najvažnijoj životnoj bici. Nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko dana, on je danas preminuo okružen porodicom, prenose italijanski mediji.

Tragične vesti potvrđene su od strane medija i drugih izvora. Mihajlović se dosta dugo od 2019. godine borio sa leukemijom, uspevao je da je pobedi i da se vrati kraj aut linije, ali se ona nažalost ponovo vratila i zadala jak, bolan udarac.

Poruke podrške u njegovom ozdravljenju stizale su sa različitih strana, od njegovih bivših klubova, saigrača, članova porodice... Na veliku tugu i žalost, Siniša nije izdržao.

Napustio nas je čovek koji je dominirao na Čizmi skoro punih 15 godina. Posle početka karijere u Borovu, vrlo brzo je prešao u Vojvodinu za koju je postigao 19 golova na 73 utakmice.

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

 

Usledio je transfer u Zvezdu, odakle su ga dobre igre preselile u Romu za koju je nastupao od 1992. do 1994. godine. Potom je četiri godine boravio u Sampdoriji, a još šest u Laciju za koji je upisao 126 nastupa uz 20 golova. Igračku karijeru je završio u Interu 2006. godine.

Odmah je nastavio da radi u istom klubu kao pomoćnik trenera, a prvi angažman je nakon toga imao u Bolonji, gde se zadržao jednu sezonu. Između ostalog vodio je Kataniju, Fjorentinu, nacionalni tim Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting, a od 2019. godine je sve do ove ponovo bio u Bolonji.

Datum i mesto sahrane Siniše Mihajlovića biće naknadno saopšteni.

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar