Sport > Košarka

ZVEZDA razbila CIBONU u ABA ligi: POTOP Zagrepčana u PIONIRU

Izabranici Duška Ivanovića bili su ubedljivi u sedmom kolu regionalnog takmičenja

Izvor: K1info

19/11/2022 > 17:45

podeli vest:

ZVEZDA razbila CIBONU u ABA ligi: POTOP Zagrepčana u PIONIRU
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde igrali su danas protiv Cibone u sedmom kolu ABA lige, u drugom meču u kojem ih sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Duško Ivanović, i ostvarili drugu pobedu 92:53 (21:20, 29:18, 22:8, 18:5).

Crveno-beli su u meč ušli posle trijumfa u Evroligi nad Asvelom, a u prvoj četvrtini videli smo rezultatsku klackalicu u kojoj je na kraju domaćin ipak bio uspešniji - 21:20.

Međutim, u drugoj četvrtini je četa sa Malog Kalemegdana preuzela kone igre u svoje ruke, sjajni Nemanja Nedović je trojkama lomio Zagrepčane, odličan je bio i Filip Petrušev, a trojkom Luke Vildoze Crvena zvezda je prvo poluvreme ubedljivo rešila u svoju korist - 50:38.

U drugom poluvremenu je sve bilo u znaku domaćina. Zvezda je prosto razbila goste u svim segmentima igre, a već u trećoj četvrtini, razlika je došla na +20 uz koševe Nedovića i Mitrovića (60:40), da bi ovaj deo igre poenima Ognjena Kuzmića izabranici Duška Ivanovića rešili u svoju korist sa 72:46.

Kada je u poslednjoj deonici Crvena zvezda povela sa 31 poenom razlike (79:48), bilo je jasno da samo čekamo da vidimo koliko će Cibona potonuti u Pioniru - i potonula je mnogo, jer je na kraju rezultat bio 92:53 za Beograđane.

STARTNE PETORKE

CRVENA ZVEZDA: Vildosa, Lazić, Dobrić, Bentil, Martin

CIBONA: Kapusta, Aranitović, Majcunić, Mazalin, Bundović

Standings provided by Sofascore
 

 

 

Ostavite komentar