Sport > Košarka

Crvena zvezda PRESKOČILA Moraču za sedmu POBEDU u ABA ligi

Izabranici Duška Ivanovića slavili na gostovanju protiv Studentskog centra

Izvor: K1info

04/12/2022 > 18:50

podeli vest:

Crvena zvezda PRESKOČILA Moraču za sedmu POBEDU u ABA ligi
Foto: SC Derby/Filip Roganović


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Podgorici u 9. kolu ABA lige Studentski centar sa 92:76 (26:21, 23:18, 19:28, 24:9). Gosti su u meč ušli osokoljeni ne samo trijumfom nad Partizanom, što je bio i prvi poraz crno-belih ove sezone u regionalnom takmičenju, već i sjajnim nizom od četiri pobede u Evroligi. 

U prvom poluvremenu punom ritma, više od igre imali su Beograđani, koji su posle prvih 20 minuta imali prednost od 49:39. Naročito je dobar u ovom periodu bio Bendžamin Bentil, koji je i bio najefikansiji sa 11 poena. On i Luka Vildoza su nosili crveno-bele, uz sjajnu podršku Branka Lazića, Nemanje Nedovića, Filipa Petruševa...

Podgoričani su u drugo poluvreme ušli malo angažovanije, postigli zaredom četiri poena i smanjili prednost rivala na -6 razlike (43:49), ali to nije previše zabrinulo crveno-bele. Ponovo su se "odlepili" izabranici Duška Ivanovića, a još kad je Dušan Tasić u 27. minutu dobio petu ličnu grešku - drugu nesportsku, ovog puta nad Ognjenom Dobrićem - izgledalo je da će Studentski centar biti lak plen za Crvenu zvezdu. 

Međutim, držali su se Podgoričani odlično i nisu unapred isticali belu zastavu - iako je prednost gostiju uglavnom iznosila 10 poena tokom treće četvrtine, na dva minuta do kraja te deonice oni su spustili razliku na -1 poen (65:66), pre svega zahvaljujući trojkama Flečera Megija.

Foto: SC Derby/Filip Roganović

Branko Lazić se lavovski borio i u Podgorici

Ta razlika je ostala ista i do kraja treće četvrtine, pa se u poslednju deonicu ušlo sa vođstvom Zvezde od 68:67. Četa sa Malog Kalemegdana se onda malo uozbiljila, pa je serijom od 6:0 opet stvorila značajniju prednost - 74:67. Podgoričani su tražili tajm-aut, ali im to nije mnogo pomoglo - prvi koš po nastavku igre, i to trojku, dao je Stefan Lazarević za 77:67.

Ispostavilo se da je upravo taj početak poslednje deonice i bio preloman - aktuelni šampion ABA lige je rutinski priveo meč kraju, uvećavaju pri tome prednost, tako da je na semaforu na kraju stajalo 92:76 za Zvezdu, što je ujedno bila i sedma pobeda crveno-belih u osmoj utakmici (uz jedan odloženi meč) u regionalnom takmičenju ove sezone.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar