Sport > Košarka

HAOS u prvom DERBIJU sezone: ZVEZDA razbila Partizan, navijači osramotili Srbiju

Derbi 8. kola regionalnog takmičenja pripao izabranicima Duška Ivanovića

Izvor: K1info

28/11/2022 > 19:59

podeli vest:

HAOS u prvom DERBIJU sezone: ZVEZDA razbila Partizan, navijači osramotili Srbiju
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras su odigrali prvi od mnogih duela koji ih očekuju u sezoni - sada su ukrstili koplja u ABA ligi, a predstoje im i dueli u Evroligi. Zvezda je nanela crno-belima prvi poraz u regionalnom takmičenju i slavila sa  90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:8) jer je, jednostavno, bila bolja.

Ipak, kako nam dolikuje, morali smo da se obrukamo - navijači Zvezde su nezadovoljni suđenjem krenuli da bacaju razne predmete na teren još u prvoj četvrtini, a kapiten čete sa Malog Kalemegdana Branko Lazić je pokušao da ih umiri. Meč je nastavljen, ali je ubrzo ponovo prekinut - sudije su otišle u svlačionicu, navijači Zvezde nastavili su sa ubacivanjem predmeta na teren, pa je opet potrajalo dok košarkaši nisu istračali na parket.

Kada se sve sabere, prva četvrtina je trajala sat vremena, a Zveza je dobila taj deo igre sa 20:18. U nastavku su se rivali borili za svaku loptu, gađali "trojku na trojku" i nijedna ekipa nije uspela da se "odlepi", a uzbudljivoj završnici Zvezda je na poluvreme otišla sa minimalnom prednošću - 49.48.

Crveno-beli su u nastavku tu prenost samo uvećavali, pa je na kraju pobeda Zvezde od 16 poena razlike bila potpuno zaslužena.

Izabranici Duška Ivanovića i Željka Obradovića sada odmerili su snage u Pioniru u ABA ligi, a 8. decembra, u okviru Evrolige, domaćin će biti Partizan, pa će ugostiti Zvezdu u Štark Areni.

Standings provided by Sofascore
 

 

 

 

Ostavite komentar