Sport > Košarka

Srećne vam rane, JUNACI: Ivanović posle poraza OSOKOLIO košarkaše

Trener Crvene zvezde istakao i da je ekipi nedostajala agresivnost

Izvor: K1info

15/12/2022 > 22:47

podeli vest:

Srećne vam rane, JUNACI: Ivanović posle poraza OSOKOLIO košarkaše
Foto: Starsport


Posle deset uzastopnih pobeda, od toga šest u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su prvi poraz od kako ih sa klupe predvodi Duško Ivanović.

Iskusni stručnjak je po završetku meča protiv Armanija analizirao šta to nije bilo dobro u igri crveno-belih, a otkrio je i kako se obratio svojim izabranicima u svlačionici.

- Početak utakmice nije bio dobar, slično kao protiv Žalgirisa. Stalno smo jurili rezultat. Dopustili smo im da pogode šest trojki u prvoj četvrtini, bili su to otvoreni šutevi i nismo imali nikakvu agresivnost. Čak i u drugoj četvrtini dugo nismo izašli iz bonusa, falila nam je ta agresivnost - rekao je Ivanović.

Na pitanje zašto Zvezda često lošije počinje meč, pa posle mora da juri rezultat, Ivanović je kratko odgovorio:

- Verovatno neku grešku negde pravimo.

Zvezda je večeras bila oslabljena i neigranjem Hasana Martina koji je na štakama došao u dvoranu zbog povrede kolena.

- Ima problema sa kolenom i biće duže vreme odsutan, ne znam tačno koliko dugo - konstatovao je Ivanović.

Foto: Starsport

Duško Ivanović je imao šta da kaže izabranicima tokom meča

Da li je duga serija pobeda uticala da Zvezdini košarkaši u poslednje mečeve uđu sa većim psihološkim pritiskom nego ranije?

- Mi smo u određenom peridu utakmice imali otvorene šuteve, ali kao da se uvukao strah. Do ove utakmice živeli smo jednu situaciju koja se u životu retko dešava. To je ono kad realnost nadmaši snove. To su bile ove pobede. Sad treba da počnemo dalje da radimo, i porazi su sastavni deo sporta.

Strateg crveno-belih je otkrio i šta je rekao košarkašima posle prvog poraza u 11 utakmica.

- Igračima sam rekao u svlačionici: "Srećne vam rane, junaci". Ove greške koje smo pravili, moramo da ispravimo, okrećemo se sledećoj utakmici. Mi smo imali šansu da dobijemo meč, bila su dva-tri momenta koja su odlučila utakmicu, iako smo bili 20 poena u zaostatku, ali to je košarka. Ja radim onako kako mislim da treba, da igračima vratim samopouzdanje. Borićemo se uvek do poslednje sekunde da pobedimo, a šta će biti na kraju, videćemo -  zaključio je Ivanović.

 

Ostavite komentar