Sport > Košarka

RECEPT Duška Ivanovića za POBEDU: Ne treba mnogo, SAMO 100 odsto

Svakoj utakmici mora da se pristupi sa maksimalnom koncentracijom i euforijom

Izvor: K1info

19/11/2022 > 19:18

podeli vest:

RECEPT Duška Ivanovića za POBEDU: Ne treba mnogo, SAMO 100 odsto
Foto: Starsport


Crvena zvezda je izdominirala u meču protiv Cibone i ne samo što je "odvalila" rivala (92:53), nego je ostvarila i drugu pobedu od kada je na klupi tima Duško Ivanović.

- Utakmica je bila proba da vidimo da li možemo da igramo 40 minuta koncentrisano i ozbiljno. I nsimo mogli. Bilo je momenta kada smo igrali koncentrisano sa dobrom odbranom, sa dobrim i logičnim napadom, ali smo imali i praznog hoda, loših solicuja. To je ono što moramo da popravimo. Biće mnogo teže protiv ekipa koje su kvalitenije - rekao je Ivanović posle meča na konferenciji za medije.

Crnogorski stručnjak nije želeo da poredi duel sa Zagrepčanima i meč u Evroligi protiv Asvela, istakavši da on uvek traži maksimum od svojih izabranika, bez obzira na ime rivala.

- Znate šta, za mene je svaka utakmica fešta. Ova utakmica protiv Cibone je jedna jedina u životu, nema druge. Igraće oni opet protiv Cibone, ali nikada ovakvu utakmicu. Svakoj utakmici mora da se pristupi sa maksimalnom koncentracijom i euforijom, da se odigra najbolje. Ja hoću takve igrače. Ja tako pristupam svakoj utamici, to tražim i od njih. To danas nje bilo tako, nije bilo svih 40 minuta. Ako želimo da postignemo nešto u sezoni, moramo da imamo to 40 minuta. Ne treba mnogo, već da svaki igrač da 100 odsto. Nezavisno protiv koga igraš, u kom momentu meča.

Trener crveno-belih pričao je i u fizičkoj spremi svojih košarkaša, citirajući čuvenog Duška Radovića.

- To je što je. Znate ono što kaže Duško Radović: "Hteli bismo, ali ne možemo. Kada bismo hteli više, onda bismo mogli. Obično želimo taman toliko pa da ne možemo".

Ivanović je govorio i o igri Ognjena Dobrića.

- Dobrić je napravio dve baš velike greške u odbrani, ali inače igra dobro. Znam da je teško dati koš, ali ima mnogo aspekata koji pokazuju da li si dobro odigrao - rekao je Duško Ivanović.

Standings provided by Sofascore
 

 

 

Ostavite komentar