Sport > Fudbal

ŠOK u Francuskoj: BENZEMA objavio da je ZAVRŠIO karijeru u REPREZENTACIJI

Napadač madridskog Reala obratio se javnosti preko Instagrama

Izvor: K1info

19/12/2022 > 17:17

podeli vest:

ŠOK u Francuskoj: BENZEMA objavio da je ZAVRŠIO karijeru u REPREZENTACIJI
Foto: Tanjug/AP


Fudbaler Real Madrida i, do neplaniranog odlaska iz Katara reprezentativac Francuske Karim Benzema, objavio je danas, na svoj 35. rođendan, da se povlači iz nacionalnog tima. Benzema je odluku saopštio preko Intagram naloga.

- Trudio sam se i pravio greške, sve me je to dovelo do ovoga što jesam dana. Ponosan sam na to! Napisao sam priču koja se danas završava ovde - napisao je Benzema i okačio sliku sebe u dresu Francuske.

 

 

A kako je, u stvari, do ovoga došlo? Prema pisanju francuskih medija minule nedelje, stvari su komplikovanije od običnog završetka reprezentativne karijere i vuku korene u ozbiljnim sukobima unutar selekcije koju vodi Didije Dešam.

Da podsetimo, francusku reprezentaciju je već po dolasku na Svetsko prvenstvo u Katar zadesio ozbiljan peh, jer se Benzema povredio na treningu, da bi posle posle toga napustio "trikolore" i otišao u Madrid, gde brani boje Reala.

Juče je u međuvremeno odigrano i finale Mundijala, do kojeg je Francuska stigla i bez Benzeme, ali je izgubila od Argentine posle spektakularnog meča i penala. Pre tog istorijskog duela, ipak, spekulisalo se da bi napadač "kraljeva" i reprezentacije mogao da se vrati u Katar i zaigra bar u meču za titulu.

To se nije ostvarilo, a mediji su podsetili na Benzeminu objavu na društvenim mrežama po odlasku iz Dohe, kada je istakao da ga je povreda sprečila da igra i da želi da oslobodi mesto za ostale igrače. Rasni centarfor je ostao na listi prijavljenih igrača "Galskih petlova", ali su se tu i tamo provlačile informacije da ga selektor Didije Dešam ne želi u timu.

Francuski L'Ekip je to potvrdio i proširio priču novim, gotovo neverovatnim podacima - Benzema je navodno još po odlasku iz Katara prekinuo kontakte sa kompletnim stručnim štabom!

Prethodnih dana dobitnik Zlatne lopte minulog oktobra se oporavio - igrao je prijateljski meč za Real protiv Leganesa 15. decembra, pa su se tada pojačale priče o njegovom povratku u Katar, međutim, francuski mediji naveli su da je Dešam sa stručim timom želeo Benzemu što dalje od ekipe.

Njega su, kako tvrde izvori francuskih medija, iz Katara kući poslali Dešam i doktor reprezentacije, tako da ideja o odlasku uopšte i nije bila Benzemina. Na kraju, fudbaler se toliko iznervirao odlukom stručnog štaba, da je prekinuo kontakte sa svima.

Na ovo se nadovezala i priča da je francuski predsednik Emanuel Makron pozvao Karima Benzemu na finale, ali da je on odbio ponudu da leti predsedničkim avionom za Katar. Mediji su tvrdili potom da ako Dešam nastavi da vodi reprezentaciju posle Katara, što je gotovo izvesno, Benzema, s obzirom na to da sutra puni 35 godina, možda više nikad neće zaigrati u reprezentaciji.

I nije prošlo dugo, danas smo videli da to nisu bile samo prazne priče - Benzema je stisnuo pesnicu i podigao ruku u dresu reprezentacije i oprostio se od dresa "Galskih petlova".

 

Ostavite komentar