Sport > Fudbal

Ostavio SUZE ZA KRAJ: Ronaldo se porukom OPROSTIO od najvećeg SNA

Portugaliju sa Svetskog prvenstva eliminisao fantastični Maroko

Izvor: K1info

11/12/2022 > 18:21

podeli vest:

Ostavio SUZE ZA KRAJ: Ronaldo se porukom OPROSTIO od najvećeg SNA
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Maroka zasluženo su izbacili sa Mundijala arogantnu Portugaliju (mada ne toliko arogantnu kao što je Brazil, ali su i "karioke" zato takođe oduvane sa Svetskog prvenstva), a jedan od najtužnijih među izabranicima Fernanda Santoša svakako je bio jedan od nekada najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo (37). 

Svetstan da mu je biološki fudbalski sat najvarovatnije rekao - ajde, ćao - jer je malo verovatno da će u 41. godini, kada 2026. bude održavano SP u Kanadi, SAD i Meksiku, uopšte i zaigrati za reprezentaciju (ako se Portugalija plasira), a ako se to i desi - nadrealno je očekivati da bi takva selekcija mogla to titule svetskog prvaka, Ronaldo je zaplakao po završetku meča protiv Maroka.

Garantovano je, ali garantovano, Ronaldo nekada ranije čuo stih što ga peva Hari Mata Hari: "Ostavi suze za kraj...", pa ih je i ostavio - videli smo te suze posle meča, a i u poruci koju je ostavio na Instagramu samo dan posle eliminacije sa Mundijala praktično je najavio svoj (reprezentativni) kraj - kad se sve to spoji, dobije se Hari Mata Hari... Dobro, malo smo preterali, ali je nekako prikladno da stavimo stih uz srceparajuću poruku Ronalda, koju u celosti prenosimo: 

- Osvajanje Svetskog prvenstva za Portugal bio je najveći i najambiciozniji san u mojoj karijeri. Na sreću, osvojio sam mnoge titule međunarodne dimenzije, uključujući i Portugal, ali da ime naše zemlje postavim na najviši nivo u svetu bio je moj najveći san.

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo posle meča sa Marokom

Borio sam se za to. Teško sam se borio za ovaj san. U 5 nastupa koje sam postigao na svetskim prvenstvima tokom 16 godina, uvek uz velike igrače i uz podršku miliona Portugalaca, dao sam sve od sebe. Sve sam ostavio na terenu. Nikada se nisam okrenuo od borbe i nikada nisam odustao od tog sna.

Nažalost, juče se san završio. Ne vredi reagovati vruće glave. Samo želim da svi znaju da je mnogo toga rečeno, napisano, spekulisano, ali moja posvećenost Portugalu se nije promenila ni na trenutak. Uvek sam bio osoba koja se borila za svačiji gol i nikada ne bih okrenuo leđa saigračima i svojoj zemlji.

Za sada, nema mnogo više da se kaže. Hvala, Portugal. Hvala, Кatar. San je bio lep dok je trajao... Sada je vreme da se bude dobar savetnik i dozvolti svakome da izvuče svoje zaključke - napisao je Ronaldo.

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo napušta teren nakon eleminacije sa prvenstva sveta

Ostavite komentar