Vesti > Svet

MAKRON upao u SVLAČIONICU Maroka, POLICIJA upala u prostorije njegove STRANKE!

Da li je predsednik Francuske pobegao od pretresa izvršenog u Parizu?

Izvor: K1info

16/12/2022 > 07:06

podeli vest:

MAKRON upao u SVLAČIONICU Maroka, POLICIJA upala u prostorije njegove STRANKE!
Foto: Tanjug/AP


Da li je morao da prisustvuje polufinalnom meču Svetskog prvenstva između "trikolora" i Maroka, ili je sa namerom pobegao iz Pariza da u njemu ne bude tokom srede, 14. decembra, to ćemo saznati možda kad se za 50 godina otvore tajna dosijea, tek predsednik Francuske Emanuel Makron je pomenute večeri bio u Kataru.

Pre će biti da je fudbalska izuzetnost, a ne Makronovo prisustvo, odvela "Galske petlove" u finale Mundijala posle pobede nad Marokom od 2:0, ali to nije sprečilo francuskog lidera da učini hrabar potez po završetku meča.

Naime, Makron je ušao u svlačionicu Marokanaca sa željom da im čestita na onome što su pružili na Svetskom prvenstvu, ali posebno da pohvali Sofjana Amrabata, kome je čak i rekao:

- Bio si najbolji vezista turnira.

Amrabat je stvarno igrao izuzetno u Kataru, preostao je njemu i njegovim saigračima meč protiv Hrvatske za bronzu u subotu, 17. decembra od 16 časova, a da li je Makron sam uvideo njegove kvalitete ili mu je neko rekao da to kaže, to i nije toliko bitno.

Ali, šta jeste bitno? Pa to da je, dok je predsednik Francuske izricao pohvale, policija izvršila pretres u prostorijama njegove stranke Preporod! U isto vreme, pretresene su i kancelarije američke konsultantske kompanije "Makinzi" u Parizu.

Tužilaštvo je navelo da su pretresi sprovedeni u okviru istrage o angažovanju konsultanske kompanije tokom kampanja za predsedničke izbore 2017. i 2022, na kojima je Makron odneo ubedljive pobede.

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron (jedini stoji) na polufinalom meču SP između Francuske i Maroka

I sad ćete vi reći - ma nije dobri i pošteni zapadnjak, pun moralnih vrlina, divna duša i sjajni poznavalac srpskog jezika kojim nam se obraćao tokom boravka u Beogradu jula 2019. - uradio nešto protivno zakonu. Pa on je, pobogu, predsednik Francuske, širite teorije zavere...

Nikola Sarkozi i elektronika na nozi

Kad ono - u septembru 2021. bivši francuski predsednik, Nikola Sarkozi, osuđen je na godinu dana zatvora zbog nezakonitog finansiranja neuspešne predsedničke kampanje 2012! Pa zar zbog istog razloga zbog kojeg sad proveravaju Makrona?! Pa da li je to moguće na prepoštenom Zapadu? I sigurno nije istina da je smenjena potpredsednica Evropskog parlamenta zbog korupcije. I nije tačno da su neke grčke poslanice Evropskog parlamenta optužene za prevaru... Uh, ne, pa čekaj... jeste istina.

Ali ne brinite za Sarkozija, ipak će služiti kaznu kod kuće, sa nanogicom. Ali nanogica samo za tu kaznu...

Naime, on je prvi francuski predsednik koji je dobio dve zatvorske kazne i to u godinu dana! On je u martu 2021. postao prvi bivši predsednik Francuske koji je dobio kaznu zatvora - zbog korupcije i trgovine uticajem - ali ostaje slobodan do žalbe na tu presudu.

A vi, možda, mislite da je Makron bolji? I da je tek tako bio u Kataru za polufinale?

 

Ostavite komentar