Sport > Fudbal

ZBOGOM sa Mundijala: FIFA se u KATARU oprostila od MIHAJLOVIĆA

Đani Infantino i fudbalske legende odale počast Siniši

Izvor: K1info

16/12/2022 > 17:29

podeli vest:

ZBOGOM sa Mundijala: FIFA se u KATARU oprostila od MIHAJLOVIĆA
Foto: Tanjug/AP


Vest da je u Đenovi preminuo Siniša Mihajlović brzo je obišla planetu. Stigla je i do Katara, gde je u toku Svetsko prvenstvo, na kojem treba da se odigraju još dva meča - sutra za bronzu između Maroka i Hrvatske, a u nedelju za zlato između Argentine i Francuske.

Za ovo posle podne predviđen je meč fudbalskih legendi, koje su takođe čule informaciju da nas je Mihajlović zauvek napustio. Kada su to saznali, svi akteri meča na poleđini svojih dresova ispisali "Sinisa 11", odajući počast jednom od najvećih fudbalskih boraca u istoriji.

Takođe, predsednik FIFA Đani Infantino i FIFA legende okupili su se u krug na centru terena na kojem je trebalo da bude odigran revijalni meč, oprostivši se poslednji put od Siniše Mihajlovića.

Infantino je danas izjavio da je potresen vešću o Mihajlovićevoj smrti.

- Duboko me je potresla vest o smrti jednog od najpoznatijih srpskih igrača i trenera Mihajlovića. Svi ćemo pamtiti njegove slobodne udarce. Njegova smrt veliki je gubitak za sve nas. Njegovoj porodici i najmilijima izražavamo saučešće u ovom teškom trenutku - naveo je Infantino u svoje ime.

Birane reči stigle su i u ime Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija kao organizacije.

- Njegova reputacija porasla je ne samo zbog njegovih defanzivnih kvaliteta, već i zbog odlične sposobnosti da postiže golove iz slobodnih udaraca. Njegov rekord od 28 golova iz slobodnih udaraca i dalje je važeći u Seriji A. Počivaj u miru, Siniša - saopštila je FIFA.

 

 

Ostavite komentar