Sport > Fudbal

FRANCUSKA u šoku: KRIMINALAC, najbolji FUDBALER sveta, propušta MUNDIJAL?!

Napadač Reala i "trikolora" ne igra od 19. oktobra, a danas je i napustio trening reprezentacije

Izvor: K1info

19/11/2022 > 22:02

podeli vest:

FRANCUSKA u šoku: KRIMINALAC, najbolji FUDBALER sveta, propušta MUNDIJAL?!
Foto: Tanjug/AP


Pravosnažno osuđeni kriminalac, napadač Francuske i madridskog Reala Karim Benzema, koji je sredinom oktobra dobio i Zlatnu loptu, biće podvrgnut lekarskim pregledima i gotovo je izvesno da će propustiti prvu utakmicu "trikolora" na Svetskom prvenstvu u Kataru, 22. novembra protiv Australije.

Čovek koji je u novembru 2021. proglašen krivim za pokušaj ucene klupskog saigrača Matjea Valbuene, zbog čega je dobio godinu dana uslovne zatvorske kazne, doživeo je prošlog meseca povredu butine, a danas je pokušao da odradi prvi zajednički trening sa saigračima iz nacionalne selekcije od oklupljanja reprezentacije.

Benzema, koji je kažnjen i novčano, sa 75.000 evra, zbog pomenutog nedela prema Valbueni, kada mu je uz pomoć nekoliko prijatelja pretio da će objaviti njegov kompromitujući video sa jednom ženskom osobom, sa terena je odsutan skoro mesec dana, a poslednji meč je odigrao 19. oktobra.

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema pokušao je u subotu da odradi trening sa saigračima iz reprezentcije

Francuski magazin L'ekip objavio je da je Benzema povređen napustio trening.

- Nakon što je ove subote radio sa ekipom, morao je da ranije prekine. Priroda i težina njegove povrede još nisu poznati i moraće da se podvrgne pregledima da bi se utvrdila dijagnoza. Povredio je mišić i to ostavlja sumnju i kada je u pitanju njegov nastup na čitavom turniru - rekao je izvor francuskog lista.

Po propisima, selektor Francuske Didije Dešan povređenog igrača može da zameni do ponedeljka, 24 sata pre prve utakmice Francuske na prvenstvu. Da podsetimo - Pol Pogba, Ngolo Kante, Presnel Kimbepe i Kristofer Nkunku zbog povreda ne igraju za Francusku na Mondijalu.

"Trikolori", dakle, prvi meč u Kataru igraju u utorak protiv Australije, zatim 26. novembra protiv Danske, dok će grupnu fazu završiti susretom protiv Tunisa 30. novembra.

 

Ostavite komentar