Sport > Fudbal

ARGENTINA u finalu: Mesi i družina SLOŽILI KOCKASTE KAO SLOŽENU REČENICU

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je Hrvatsku u polufinalu na SP u Kataru

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/12/2022 > 19:34

podeli vest:

ARGENTINA u finalu: Mesi i družina SLOŽILI KOCKASTE KAO SLOŽENU REČENICU
Foto: Tanjug/AP/Petr David Josek


Argentina će igrati za titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru! Gaučosi su u polufinalu turnira uspeli u nekoliko minuta sruše čitav koncept i kasnije eliminišu Hrvatsku sa velikih 3:0 na Lusail stadionu. Sada, videćemo protiv koga će se Lionel Mesi i društvo boriti za tron, Francuske ili Maroka.

Mladi Hulijan Alvarez je sa dva gola bio glavni egzekutor ovog uspeha, ali je Mesi, uz to što je konstantno vukao po tri igrača za sobom, postigao pogodak i namestio jedan.

Presudna vremenska sekvenca na meču desila se od 34. do 39. minuta kada je Hrvatska i dobila tu depresiju iz koje nije izašla do kraja susreta. Treća lopta iza golmana Dominika Livakovića je bila samo udarac u protivnika koji je već na zemlji.

Od samog starta, Vatreni su dobro stojali na terenu, parirali protivniku i suzbijali njegovo nadiranje na minimum. Samo jedan pokušaj Argentinaca u prvih pola sata bili su jasna podloga za tu činjenicu. Ipak, sve se ruši za komšije u 34. minutu samo jednim cepanjem odbrane.

Alvarez je dobio loptu i izašao direktno na Livakovića koji nije stigao da anticipira situaciju na vreme, pa je nakon guranja lopte Argentinca u prazno, oborio napadača i direktno uticao na Orsata da pokaže na belu tačku.

 

Foto: Tanjug/AP/Petr David Josek

 

Bunili su se Hrvati, Livaković i Kovačić su dobili žuti, a član struke Mario Mandžukić isključenje. Ipak, nije bilo nedaumice ni za sudiju, ali ni za VAR sobu, tako da je Mesi preuzeo odgovornost i poslao loptu u gornji desni ugao za vođstvo Argentine.

Ni pet minuta nije prošlo, novi udarac - Alvarez je istrčao kontru sam na tri defanzivca Hrvatske, pa uz fliper od Lovrena, a onda i od Sose, ostao u posedu lopte na samo 8-9 metara od gola Livakovića koji je pokušao da skrati ugao, ali je mladi ofanzivac uspeo da pogodi donji desni ugao i povisi na 2:0.

Nakon toga, Hrvatska nije bila ona Hrvatska koja je tokom čitavog Mundijala bila tvrd orah. Odbrana se raspala, a selektor Zlatko Dalić je ušao u trku sa vremenom ubacivši od 54. do 60. minuta tri napadača, a izbacivši defanzivca, zadnjeg i centralnog veznog.

 

 

 

Foto: Tanjug/AP/Natacha Pisarenko

 

 

 

Nije bilo promene. Sve je jalovo izgledalo za komšije, a tačka na snove desila se u 71. minutu, Mesi je bio dirigent. Lionel Mesi je istrčao polu kontru u pratnji Joška Gvardiola, zastao za momenat, a onda ga fintom naterao da mu stane iza leđa. U tom momentu je već ušao u kazneni prostor sa desne strane, te je samo proigrao povratnom Alvareza koji je negde sa penala ispostavio skoro sigurnu pobedu.

 

Do kraja meča, sporadično su Hrvati pokušavali, ali njihov govor tela je bio jasno na strani misli da je sve gotovo. Čak je i Luka Modrić izašao iz igre u 80. minutu kako bi ga navijači pozdravili za kraj Svetskog prvenstva.

Sa druge strane, fanovi Argentine ću imati priliku da gledaju pohod Lionela Mesija i njihovih sunarodnika na svetski tron.

 

 

Ostavite komentar