Priče > Sudbine

Kakvo je to PROKLETSTVO u Kataru? Treća MISTERIOZNA SMRT novinara

U roku samo nekoliko dana u Kataru za vreme Mundijala umrla su tri izveštača pod nerazjašnjenim okolnostima

Izvor: K1info

13/12/2022 > 13:11

podeli vest:

Kakvo je to PROKLETSTVO u Kataru? Treća MISTERIOZNA SMRT novinara
Foto: Pexels.com/Tanjug/AP


Umesto da iz Katara sa Mundijala stižu najepše fudbalske priče, svedoci smo tragičnih i misterioznih događaja - danas je potvrđena vest o smrti trećeg novinara za samo pet dana koji je izveštavao sa Svetskog prvenstva u fudbalu. 

Preminuo je Rodžer Pirs, tehnički direktor britanskog ITV Sporta, nakon što su na prerano otišli i američki novinar Grent Val i lokalni fotoreporter Halid al-Mislam.

Foto: Tanjug/AP

 

Reporter ITV Sporta, Mark Pugač se oprostio od Pirsa u saopštenju.

- Imamo dosta tužnih vesti u Kataru. Preminuo je naš tehnički direktor Rodžer Pirs, koji je izveštavao sa svog osmog Svetskog prvenstva. Rodžer je bio veoma cenjena ličnost u svom poslu, a u ITV-u je bio zadužen za logistiku i planiranje izveštavanja o događajima, kao što su Svetsko i Evropsko prvenstvo u fudbalu i Svetsko prvenstvo u ragbiju. Uvek je imao osmeh na licu i izmamljivao je osmeh drugih ljudi - izjavio je Purgač.

Rodžer Pirs je imao 65 godina, dok se davne 2001. godine pridružio ITV-u, da bi samo sedam godina kasnije postao i tehnički direktor. Detalji o njegovoj smrti nisu objavljeni, kao ni u ranijim slučajevima. 

Prva smrt u Kataru i kontroverze

Američki novinar Grent Val (48) je preminuo nakon što mu je pozlilo tokom jedanaesteraca na meču između Argentine i Holandije u četvrtfinalu Mundijala, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Kako su preneli mediji, Val koji je pokrivao fudbal za CBS sports, bio je zdrav, pre nego je kolabirao u petak. Osim što je pisao o sportu, Amerikanac je u Kataru istraživao smrt radnika migranta, a koja je, prema njegovim tvrdnjama, trebalo da bude zataškana.

 

Njegov agent, Tim Skanal, preneo je Njujork Tajmsu, da je tokom petka i tokom mečeva, Val doživeo veliki stres i preminuo.

Prisutni američki novinari primetili su kako se Val samo "povukao" na svoje sedište tokom meča Argentina - Holandija na Luzial stadionu. Hitna pomoć je brzo stigla, ali su kasnije samo konstatovali smrt.

"Moj brat je ubijen"  

Američki novinar je odranije poznat svetskoj javnosti kao borac za LGBT prava i na samom početku Mundijala pokušao je da uđe sa majcom koja na sebi ima dugine boje na stadion, ali je odmah udaljen zbog ovog rekvizita. Njegova smrt podigla je veliku buru u svetskoj javnosti i ovo je samo jedan od skandala koji prati ovaj Mundijal.

Foto: CBS screenshot

Grant Val

Njegov brat, Erik, koji je pripadnik gej populacije se oglasio na društvenim mrežama.

- Ja sam razlog zbog kojeg je nosio majcu sa LGBT zastavom na Svetskom kupu. Ne verujem da je moj brat tek tako preminuo, verujem da je ubijen - tvrdi on.

Kolega Granta Vala potvrdio je da je samo nekoliko minuta pre smrti Grant radio na laptopu, da su se šalili i smejali. Međutim, neposredno pre smrti, u jednoj od emisija koju je snimao, Val je otkrio.

Foto: Pexels.com/Tanjug/AP

 

 

- Telo mi je popustilo, veliki stres i mnogo napora mogu to da ti urade. Poslednjih 10 dana je utisak meč SAD -Holandija. Osećam veliki pritisak i nelagodnost u grudima u poslednje vreme. Išao sam kod lekara. Rekli su mi da nemam kovid, i da je verovatno reč o bronhititsu. Dali su mi antibiotike i sirup i već se osećam malo bolje. Ipak, još uvek nisam dobro - rekao je on tada, da bi ubrzo izdahnuo.

Ćuti se o smrti fotoreportera 

Dan nakon što je fudbalski svet u šoku primio vest o smrti američkog novinara, iz Katara je stigla još jedna tragična informacija.

 

Kako je preneo portal Gulf-Tajms, lokalni fotoreporter televizije Al Kas Kalid al-Musalam je preminuo dok je prenosio dešavanja sa Mundijala u njegovoj domovini.

Nije saopšteno više detalja, sem da je do smrti došlo iznenada. S obzirom na zatvorenost domaćina Mudnijala vrlo je varovatno da će sve na ovome ostati - na pretpostavkama, sumnjama i misteriji.

 

Ostavite komentar