Sport > Fudbal

Lahoz i Oliver ODSVIRALI SVOJE: FIFA pokazala CRVENI KARTON dvojici sudija

Dva polufinala, meč za treće mesto i finale, biće odigrani bez iskusnih arbitara

Izvor: K1info/Tanjug

12/12/2022 > 17:53

podeli vest:

Lahoz i Oliver ODSVIRALI SVOJE: FIFA pokazala CRVENI KARTON dvojici sudija
Foto: Tanjug/AP


Španski fudbalski sudija Antonio Lahoz i njegov engleski kolega Majkl Oliver nisu dobili poverenje čelnika FIFA da sude na nekom od četiri preostala meča na Svetskom prvenstvu u Kataru pa su praktično poslati svako svojoj kući.

Poslednji meč koji je sudio iskusni Lahoz na ovom Mundijalu bio je četvrtfinalni duel između Argentine i Holandije koji je završen 2:2, a Južnoamerikanci su prošli dalje posle izvođenja jedanaesteraca (4:3).

Španac je na tom meču pokazao čak 14 žutih kartona i jedan crveni, izgledalo je da je izgubio kontrolu nad dešavanjima na terenu što su posle utakmice govorili fudbaleri i jedne i druge ekipe, kao i članovi stručnih štabova, a neki su to radili nekulturno i nepropisno.

Jedan od tih nekorektnih igrača je i Lionel Mesi, koji je rekao da Španac nije dorastao zadatku kakav je derbi meč četvrtfinala Svetskog prvenstva, dok je golman Argentine Emilijano Martinez rekao da se nada da Lahoz više nikada neće suditi njegovoj selekciji.

Upravo zbog ovih izjava dvojica Argentinaca su se našla pod istragom FIFA i za očekivati je da im sledi kazna, jer je javno komentarisanje suđenja zabranjeno.

Foto: Tanjug/AP

Majkl Oliver

Jedan Englez manje u Kataru

Sudbinu Lahoza je doživeo i Majkl Oliver, pošto je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila da je engleski sudija završio je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Britanski mediji navode da je FIFA odlučila da Olivera vrati kući iako je odlično kontrolisao meč četvrtfinala SP između Brazila i Hrvatske.

Ovaj meč je u regularnom delu završen bez golova, a posle produžetaka bilo je 1:1. Hrvatska je izborila plasman u polufinale Mundijala posle boljeg izvođenja penala (4:2).

Međutim, treba pomenuti da je na Mundijalu ostao drugi engleski sudija - Entoni Tejlor, koji bi sa svojim pomoćnicima mogao vodi finalni meč u Kataru. To je i jedina preostala prilika da arogantni Englezi imaju predstavnike u finalu Svetskog prvenstva.

FIFA VRAĆA NAJBOLJEG

Danijele Orsato, iskusni i pouzdani sudija iz Italije, za kojeg mnogi smatraju da je najbolji sudija na svetu, odabran je za glavnog arbitra na utakmici polufinala Svetskog prvenstva između Argentine i Hrvatske, nakon što ga na turniru nije bilo još od drugog kola.

 

 

Ostavite komentar