Sport > Košarka

Zvezda posle drame SLOMILA Žalgiris u PREPUNOM Pioniru

Crveno-beli ostvarili su i šestu uzastopnu pobedu u Evroligi

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/12/2022 > 21:07

podeli vest:

Zvezda posle drame SLOMILA Žalgiris u PREPUNOM Pioniru
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Košarkaši Crvene zvezde savladali su Žalgiris 77:73 u meču 13. kola Evrolige i vezali i šestu uzastopnu pobedu. 

Crveno-beli su loše ušli u meč i dozvoli Litvancima da se razigraju i, pre svega, preko Evansa, dođu do dvocifrenog vođstva. Ipak, kao i u duelima sa Virtusom i Partizanom, Zvezda je malo po malo stizala prednost i posle neizvesne završnice, ostvarila i šestu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Najbolji pojedinci na meču bili su Luka Vildoza sa 27 poena, kao i Nemanja Nedović koji je ubacio 21. Koliko su navijači Zvezde oduševljeni partijom Vildoze vidi se i po tome što su na kraju skandirali oduševljeno: "Argentina, Argentina".

Sa druge strane, istakao se Evans sa 18 poena, do je Ulanovas postigao 14 poena.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Zvezda nije ušla u meč na najbolji način. Domaći ne koriste prvi napad pošto je Holand promašio ceo koš sa distance. Potom, Lazić krade loptu i upisuje prve poene. Sa druge strane, uzvraća Žalgiris odličnom odbranom i serijom od 7:0 koju prekida Latić trojkom za 5:7. U nastavku prve deonice, ponovo je Žalgiris napravio seriju od 7:0, za 14:5, a trener crveno-belih Duško Ivanović traži tajm-aut i menja 4 košarkaša.

Nedović je pokrenuo igru, pa se domaći vraćaju mini serijom od 5:0, posle poena Dobrića i trojke Bentila. Ipak, Litvanci su igrali konstantno dobru odbranu, a, precizni su bili sa distance, pa otud i vođstvo od 22:14.

U nastavku, Livtvanci su nastavili u istom ritmu. Sredinom četvrtine, Nedović na isteku napada sa 9 metara promašuje trojku, loptu hvata Lazarević i pogađa ispod koša uz faul i smanjuje zaostatak na -5. Do kraja poluvremena igralo se u serijama. Prvo se žalgiris odlepio, a ond aje Duškko Ivanović traži tajm aut. Potom, Vildoza pogađa trojku iz teške pozicije, potom krade loptu i polaže za seriju od 5:0.

Od tog momenta, crveno-beli su zaiugrali mnogo angažovanije u odbrani. To im se isplatilo, pošto Lazarević pogađa trojku, a onda i sa bacanja povećava seriju na 9:0 i donosi Zvezdi vođstvo, 34:33. Do kraja poluvremena, viđen je egal u kojem se Žalgiris nešto bolje snašao za 37:36.

U nastavku, raspoložen je bio Luka Vildoza. U nekoliko navrata, Argentinac je igrao odličnu odbranu i prodorima dovodio odbranu Žalgirisa do ludila. Sa druge strane, Litvanci nisu odustajali od šuta za tri poena, pa su se gosti "odlepili" na +9 na 3 minuta do kraja 3. četvrtine.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

To je bio znak za Duška Ivanovića da ponovo u igru uvede Nedovića i Markovićća koji uspevaju da podignu ritam igre, pre svega u odbrani. Tako, još jednom se Zvezda vraća iz minusa i uvodi meč u egal.

Nastavila je Zvezda na početku četvrte četvrtine tamo gde je stala. Tako, Nedović i Marković pogađaju šuteve za tri poena, ali je raspoložen bio Evans koji je odgovorio istom merom. Usledio je trojkaški obračun na obe strane, a posle novog koša sa distance Luke Vildoze, Zvezdaprilazi na 65:66 na 5 minuta do kraja.

Ipak, crveno-beli su nastavili sa jakom odbranom. Posle odbrane Petruševa, Vildoza pogađa sa poludistance, a onda vezuje i trojku za totalni delirijum u Pioniru i vođstvo 75:71 na 2 minuta do kraja. Zvezda je uspela da veže i nekoliko dobrih odbrana. Tako je na 6.5 sekundi do kraja domaći tim imao 75:73 koje je sačuvao do kraja, za novi trijumf.

 

 

Ostavite komentar