Sport > Fudbal

FIFA dala konačnu reč: ODREĐENE SUDIJE za polufinalni meč FRANCUSKE i MAROKA

Utakmica je na programu u sredu, 14. decembra, od 20.00 časova

Izvor: K1info

12/12/2022 > 22:59

podeli vest:

FIFA dala konačnu reč: ODREĐENE SUDIJE za polufinalni meč FRANCUSKE i MAROKA
Foto: Tanjug/AP


Nema više nepoznanica ni kad je reč o sudijama drugog polufinala Svetskog prvenstva u Kataru, jer je FIFA odredila arbitre i pri tome odlučila da se ne krši pravilo o pristrasnosti jednoj konfederaciji.

To znači da će pravdu na meču između Francuske i Maroka da deli arbitar iz Meksika, Sezar Arturo Ramos, koji je već sudio u Kataru, kao i u Rusiji pre četiri godine.

Kao mali kuriozitet može se istaći da mu je ovo drugi meč koji sudi Marokancima na ovom prvenstvu sveta, a prvi put im je "doneo sreću", jer su u duelu 27. novembra savladali Belgiju sa 2:0 u grupi F. Pre toga bio je i glavni sudija na meču Danska - Tunis (0:0) u grupi D, koji je odigran 22. novembra, kao i u četvrtfinalnom duelu 6. decembra između Portugalije i Švajcarske (6:1).

Ramosu će pomagati sunarodnici Alberto Morin i Migel Ernandes, dok je četvrti arbitar Hesus Valenzuela iz Venecuele. U VAR sobi sedeće Dru Fišer iz Kanade i Nikolas Galo iz Kolumbije.

Od ranije je poznato da će Italijan Danijele Orsato deliti pravdu u prvom polufinalu, u utorak 13. decembra od 20.00 časova, u delu Hrvatske i Argentine.

Meč između Francuske i Maroka je na programu u sredu, 14. decembra od 20.00 časova.

 

Ostavite komentar