Sport > Fudbal

Došao je i TAJ DAN: Sve o meču BRAZIL-SRBIJA - sastavi, taktika, prognoze, kvote...

"Evropski Brazilci" i pravi Brazilci, najvažniji meč dana na Mundijalu u Kataru počinje večeras u 20 časova

Izvor: K1info

24/11/2022 > 07:17 >> 19:48

podeli vest:

Došao je i TAJ DAN: Sve o meču BRAZIL-SRBIJA - sastavi, taktika, prognoze, kvote...
Foto: K1info/FSS/Starsport


Ako Svetsko prvenstvo u Rusiji navijači i Orlovi žele što pre da zaborave, ovaj Mundijal u Kataru smo svi željno iščekivali. A večerašnji duel (20.00) protiv "karioka" izgleda da nismo samo iščekivali mi i navijači Brazila, nego poruke stižu i direktno iz Niona, iz sedišta UEFA!

Kamerun će morati DA SE "VADI" PROTIV SRBIJE: Švajcarci ih u USPAVANCI nokautirali jednim golom

Naime, na Twitter nalogu evropske kuće fudbala osvanula je poruka podrške Orlovima, kao poslednjem predstavniku Starog kontinenta koji će izaći na teren u Kataru.

- Srbija: evropski 13. i poslednji predstavnik na Svetskom prvenstvu 2022. Srećno, Orlovi! - poručili su iz UEFA.

Nema predaje!

Pred početak duela stadion je pun, a navijači obe reprezentacije su već krenuli da bodre svoje ljubimce! Naravno, Srbiju bodre i ljudi iz naše zemlje, ali i oni iz inostranstva, a poruka svih je jedinstvena - kao u slučaju Kosova i Metohije - nema predaje! 

Foto: Starsport

Navijači Srbije sa zastavom južne srpske pokrajine i porukom - Nema predaje

Kakav, bre, eventualni?!

A sećate li se kad je selektor Orlova Dragan Stojković Piksi na jednoj od konferencija za medije prošle godine bio pitan "Da li bi eventualni plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru bio najveći uspeh u vašoj trenerskoj karijeri"? Usledio je Piksijev odgovor za anale:

- Kakav, bre, eventualni? Kakav, bre, eventualni? Mi moramo da idemo u Katar!

E, pa najavljujući večerašnji meč protiv Brazila, iz Fudbalskog saveza Srbije Orlovima su uputili fantastičnu poruku, ali su ogrejali srca i svih nas navijača, objavljujući na Instagramu fotografiju selektora i jednu jedinu reč - i to precrtanu! Ma, svaka čast !

A ako se možda i ne sećate sada već legendarne konferencije za medije, evo i malog podsetnika:

Ronaldinjova podrška "kariokama"

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldinjo pružio je podršku selektoru nacionalnog tima Titeu i igračima uoči meča prvog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Ronaldinjo se oglasio na društvenim mrežama uoči duela sa Srbijom i napisao: "Smirite se, došlo je naše vreme... Idemo, Brazil".

Ronaldinjo (42) je za Brazil odigrao 97 utakmica i postigao je 33 gola.

Samo hrabro, samo jako

Način na koji su Dragan Stojković Piksi i konačno reprezentacija Srbije, a ne tim odličnih pojedinaca, stigli na svetsku pozornicu fudbala daju nam nadu da imaju štofa za korak više od (ne)učinka iz 2018... Brazil, najuspešnija reprezentacija sa Mundijala, golovima Paulinja i Tijaga Silve poslao nas je kući iz Moskve, pa se nadamo da večerašnja utakmica (20.00) neće biti odlučujuća u grupi G za plasman dalje na SP.

Foto: Starsport

 

Dobra vest: FIlip Kostić trenirao 

Srpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić trenirao je sa saigračima na poslednjem treningu uoči današnje utakmice protiv Brazila.

Srbija večeras igra prvi meč na Mundijalu u Kataru protiv petostrukih svetskih šampiona, a selektor Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije rekao je da je samo Kostić pod znakom pitanja.

POGLEDAJTE kako je izgledao POSLEDNJI TRENING ORLOVA pred meč sa Brazilom

Fudbaler Juventusa ima problem sa mišićem, ali kako javlja reporter Tanjuga, sudeći po slici sa treninga, velike su šanse da zaigra protiv Brazila.


BORJAN BODRI ORLOVE protiv Brazila: Neće biti iznenađenja, SRBIJA POBEĐUJE


Brazilci i evropski Brazilci

Naš tim ponosno godinama nosi nadimak "Evropski Brazilci", u reprezentaciji vlada dobro raspoloženje, imamo samopouzdanje, disciplinu, vera u pobedu, u igrače, selektora u stručni štab...

- Očekujem dobru i hrabru Srbiju protiv Brazila, spremni smo za sve što nas očekuje, dobro smo radili ovde, a jedino je Filip Kostić pod znakom pitanja, dok Aleksandar Mitrović već tri-četiri dana trenira sa ekipom. Veoma sam srećan i ponosan što smo ovde, što sam našu "malu" Srbiju doveo ovde među 32 najbolje selekcije na svetu. Ipak, ne smemo da zaboravimo da je ovde turnir, da imamo i Kamerun i Švajcarsku i cilj je da se prođe. Možda Brazil i nije toliko bitan. Videćemo, ali zamislite samo da jedna Italija nije ovde - rekao je selektor Orlova Dragan Stojković Piksi.

Selektoru humora ne manja, tako da je reagovao na "pretnje" iz Brazila. 

- Šta kažete, četvorica napadača igraju protiv Srbije? Onda smo gotovi - našalio se Stojković posle pitanja brazilskog novinara.

- Hoće li neko igrati u odbrani? Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo - čak ni Brazila. Nikada ne markiramo posebno nekog igrača. Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjajni, ali nije mi važno kako Brazil igra, već Srbija. Nikog se ne plašimo, moramo da budemo koncentrisani, pametni, da ne trčimo da svakog markiramo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil - smatra Stojković.

Arogancija Brazilaca, o Srbiji skoro pa ništa 

Brazilci ko Brazilci, skoro da nisu ni progovorili o Srbiji pred prvu utakmicu na šampionatu. Išlo se dotle da je  

Srbija ima dosta iskustva, sa dobrim rezultatima, imali su neke povrede, pratimo ih, vrlo ih poštujemo, siguran sam da će svi biti spremni, ali favoriti smo samo dok ne uđemo na teren. Posebno moramo da obratimo pažnju na njihove ofanzivne karakteristike - izjavio je Tite na konferenciji za medije, ali o sastavu ni reč.

Foto: Starsport

 

- Neću vam reći sastav, jer ne želim da otkrivam karte, ali imamo različite opcije. Jasno je da imamo dva ili tri modela igre, izabraćemo onaj koji je najbolju u odnosu na karakteristike koje ima Srbija - rekao je Tite.

Sudija isti kao u Rusiji 2018. 

Odlukom nadležnih u Svetskoj kući fudbala, pravdu će deliti Alireza Fagani iz Irana. U pitanju je arbitar koji je sudio meč Srbija - Brazil i na prošlom Mundijalu, u Rusiji, kada su "orlovi" u poslednjem kolu grupne faze doživeli poraz (2:0) i morali da se vrate kući.

Foto: Starsport

 

Tada je Alireza Fagani žute kartone pokazao samo našim fudbalerima (Matiću, Ljajiću i Aleksandru Mitroviću, koji je jedini od ove trojice i sada u nacionalnoj selekciji), a Brazil je pobedio sa 0:2 golovima Paulinja i Tijaga Silve.

Fagani je na tom Svetskom prvenstvu još sudio utakmicu Nemačka - Meksiko u grupi, zatim Francuska - Argentina u osmini finala, te Belgija - Engleska u borbi za treće mesto.

Kladionice: Visoka kvota na Brazil, Srbija potcenjena

Orlovima neće biti lako danas, ni domaće kladionice ne veruju mnogo u njih. Na pobedu Brazila kvota u našoj najvećoj kladionici je 1.55, na nerešen rezultat čak 4.40, dok trijumf Piksijevih pulena donosi kvotu 6.70.

Međutim, ako su Saudijci mogli da šokiraju sve i pobede Argentince na kvotu 16, što ne bi i Evropski Brazilci nekom doneli lepu zaradu, na primer "singliranje" od 1.000 dinara donelo bi isplatu od 6.700 dinara. 

Astrološkinja: Brazil će igrati prljavo

Foto: K1info/Tanjug/AP Photo/Darko Bandic/fss/Freepick

 

Pred meč Brazila i Srbije, astrološkinja Jelena Đokić, rekla je da će "karioke" biti sklone „prljavoj“ igri.

- Dosta će se „muljati“ i sudije će biti na njihovoj strani. Iako oni jesu favorit, naša reprezentacija bi i te kako mogla da iznenadi i prezentuje nešto novo. Da budu originalni. Svi su navikli na Brazil, ali niko nije navikao na nas. Imam dobar osećaj, videćemo nešto novo i drugačije - kazala je Jelena Đokić.

Astrološkinja je na televiziji K1 otkrila da u našoj fudbalskoj reprezentaciji najviše ima Vodolija.

- Čak šest igrača je rođeno u tom znaku, a imamo ih četvoricu u znaku Riba i četvoricu Škorpiona. Ovaj period zapravo i jeste naročito pogodan za one rođene u znaku Riba i Škorpiona, i svi momci koji imaju Sunce u ovim znacima će zablistati na terenu - smatra ona.

 

 

 

Ostavite komentar