Sport > Fudbal

Remi Meksika i Poljske - magični Očoa ODBRANIO PENAL Levandovskom

Fudbaleri Meksika i Poljske sastali su se u trećem meču dana na Svetskom prvenstvu u Kataru

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/11/2022 > 19:12

podeli vest:

Remi Meksika i Poljske - magični Očoa ODBRANIO PENAL Levandovskom
Foto: Tanjug/AP/Aijaz Rahi


Fudbalske reprezentacije Meksika i Poljske podelili su bodove u prvom kolu grupe C Svetskog prvenstva u Kataru (0:0), a dve stvari su posle ovog meča jasne - "sombrerosi" su zaslužili pobedu, a Robert Levandovski nije zaslužio da pogodi penal protiv sjajnog Giljerma Očoe.

Meksiko je bio mnogo bolji protivnik. Poljaci, po ko zna koji put, nisu pokazali ništa na svetskoj sceni, a njihov predvodnik Levandovski se, osim penala koji je iznudio i šutirao, bio nevidljiv na susretu.

Ovo možda i najviše odgovara posramljenoj Argentini koja će morati posle poraza od Saudijske Arabije da se vadi protiv pomenute dve selekcije u grupi C.

Meksikanci su od samog starta meča bili agilniji, napadali su i vršili pritisak na sporu defanzivnu liniju protivnika, ali nikako nisu uspevali da totalno prelome i postignu pogodak.

Vega i Lozano, brzonogi ofanzivci, predstavljali su veliki problem za Glika i ekipu, dok napadači Poljaka nikako nisu uspevali da rasterete kolege iz defanzive.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meišner

 

Inicijativa meksičke selekcije je samo donela četiri udarca van okvira gola, dok Poljska nije imala šut u okvir sve do 56. minuta.

U 55. minutu je Levandovski ušao u duel sa štoperom protivničke selekcije, pao u šesnaestercu, a nešto kasnije smo videli signalizaciju iz VAR sobe ka glavnom sudiji koji je pogledao ekran i pokazao na belu tačku.

Nepravda bi bila da su Poljaci poveli, a pogotovo da ga je Levandovski dao, koji se nije video do tog momenta, a retko je imao i kontakt sa loptom. Šutirala je zvezda Barselone, ali je Očoa bio na visini zadatka, bacio se u levu stranu i fantastično sprečio promenu rezultata.

Foto: Tanjug/AP/Aijaz Rahi

 

U nastavku, poljska reprezentacija se makar malo probudila, pokušala napadački da se afirmiše makar na zalasku meča, ali su dobijali odgovor od Meksika koji je istim intezitetom napadao, ali bez opipljivog učinka.

Na kraju, podela bodova i još jedna nula na Svetskom prvenstvu, druga u ovom danu posle remija Danske i Tunisa.

 

 

 

Ostavite komentar