Sport > Fudbal

Kamerun će morati DA SE "VADI" PROTIV SRBIJE: Švajcarci ih u USPAVANCI nokautirali jednim golom

Jedan gol sasekao je nade Afrikanaca i odneo tri boda, pitanje da li je to dobro za Srbiju?

Izvor: K1info

24/11/2022 > 13:03

podeli vest:

Kamerun će morati DA SE "VADI" PROTIV SRBIJE: Švajcarci ih u USPAVANCI nokautirali jednim golom
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr Josek


Fudbalska reprezentacija Švajcarske slomila je otpor Kameruna u drugom poluvremenu i u prvom susretu grupe G Svetskog prvenstva, u kojoj se nalazi i Srbija, slavila sa 1:0.

Afrički predstavnik će morati da vadi situaciju protiv Orlova u ponedeljak od 11 časova, jer će u suprotnom vrlo brzo završiti svoju ekskurziju u Kataru.

 

Švajcarci, sa druge strane, odbili su sve napade u prvom poluvremenu, preživili nekoliko opasnih prilika, otišli na pauzu i smislili drugu strategiju koja im je i donela jedini pogodak već u 48. minutu.

Bril Embolo pogodio za vođstvo nakon sjajne akcije po desnoj strani odakle je Šaćiri po zemlji poslao loptu u peterac, a odatle nije bilo spasa za Onanu koji je bio glineni golub kod ovog pogotka.

Nakon toga, mogli su Švajcarci i do ubedljivije pobede, ali je sada defanzivaca Kameruna radila dobar posao. Problem je bio što napadači nisu mogli da se istaknu više, fizička snaga više nije pravila prednost, pa je selektor Song menjao Čupo Motinga i Ekambija.

Nije uspela kamerunska selekcija da bolje napadne, a u 95. minutu je Seferović imao sto postotnu šansu da potvrdi pobedu, ali je bio prespor i tukao u blok.

Sve u svemu, Švajcarska dolazi do prve pobede i sada je veliki pritisak na Kamerun da odigra najbolje što može protiv Srbije u ponedeljak od 11 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar