Sport > Fudbal

Ko se tome NADAO?! Saudijska Arabija NOKAUTIRALA Argentinu

Arapi su napravili možda i najveću senzaciju u istoriji svetskog fudbala

Izvor: K1info/Direktno.rs

22/11/2022 > 13:14

podeli vest:

Ko se tome NADAO?! Saudijska Arabija NOKAUTIRALA Argentinu
Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno


Saudijska Arabija je napravila ne iznenađenje, nego čudo na Mundijalu i možda i najveću senzaciju u istoriji svetskog fudbala!

Argentinci su furiozno krenuli u meč, bili su rešeni da što pre potvrde ulogu favorita na ovom meču, pa je Mesi već u trećem minutu ozbiljno zapretio, ali nije imao sreće, budući da je pogodio stativu.

Ali, ono što tada nije iskoristio, jeste u 10. minutu, kada je dosuđen penal za "gaučose" zbog faula nad Leandrom Paredesom. Napadač PSŽ-a je stavio loptu na belu tačku, sigurno je izveo penal i lako matirao golmana Arabijaca, za prednost od 1:0.

Foto: Tanjug/AP/Jorge Saenz

 

Nastavila je Argentina i posle vodećeg gola da napada, pa je mrežu ponovo zatresla u 23. minutu, međutim gol Mesija je poništen zbog ofsajda. Isti slučaj je viđen u još dve situacije u prvom delu, budući da je najpre VAR, a onda i pomoćni sudija poništio golove Lautara Martineza, pa je Argentina sa "samo" 1:0 otišla na poluvreme.

Delovalo je da izabranici Lionela Skalonija sve drže pod kontrolom, međutim početkom drugog poluvremena igra južnpoameričke selekcije se srušila kao kula od karata, pa je Saudijska Arabija došla do dva gola u razmaku od pet minuta.

Prvi šok za Argentince usledio je u 48. minutu, kada je Al Burajkan proigrao Al Šehrija, a on prebacio golmana "gaučosa" za izjednačenje.

 

I tu nije bio kraj udarcima za favorita na Mundijalu, jer je u 53. minutu autsajder na ovom meču dao još jedan gol. Al Davsari je uspeo da se izbori sa defanzivcima Argentine, okrenuo se i sa 15, 16 metara "ubio pauka" u mreži "gaučosa".

Foto: Tanjug/AP/Ebrahim Noroozi

 

Pokušala je Argentina posle šokantnog preokreta da dođe makar do boda, plela je mrežu oko gola Saudijske Arabije, imala i nekoliko veoma dobrih prilika, ali gola nije bilo, pa je na taj način režirana možda i najveća senzacija u istoriji prvenstava sveta!

ARGENTINA - SAUDIJSKA ARABIJA 1:2 (1:0)

Stadion: "Lusail". Gledalaca: 88.012. Strelci: Mesi u 10. iz penala za Argentinu, a Al Šehri u 48. i Al Davsari u 53. za Saudijsku Arabiju. Žuti kartoni: Al Malki, Al Boleahi, Al Davsari, Abdulhamid, Al Abed, Al Ovais (Saudijska Arabija).

ARGENTINA: E. Martinez - Molina, Romero (od 59. Li. Martinez), Otamendi, Taljafiko (od 71. Akunja) - De Pol, Paredes (od 59. Fernandez) - Di Marija, Mesi, Gomez (od 59. Alvarez) - La. Martinez.

SAUDIJSKA ARABIJA: Al Oovais - Abdulhamid, Tambakti, Al Boleahi, Al Šahrani (od 90+9. Al Breik) - Al Šehri (od 78. Al Gana), Kano, Al Malki, Al Davsari - Al Faradž (od 45+4. Al Abed) - Al Burajkan (od 89. Asiri).

 

Ostavite komentar