Sport > Fudbal

Žiru i Mbape RASTURILI Australijance - Francuzi PREOKRETOM počeli odbranu titule

U okviru grupe D, remizirali su Danska i Tunis bez golova, Francuska razbila Australiju i kreće u odbranu svetskog trona

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/11/2022 > 22:08

podeli vest:

Žiru i Mbape RASTURILI Australijance - Francuzi PREOKRETOM počeli odbranu titule
Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco


Fudbalska reprezentacija Francuske pobedom je otvorila Mundijal u Kataru pošto je u grupi D, posle preokreta, totalno razmontirala Australijance savladavši ih u prvom kolu sa 4:1.

Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

 

Posle prvog gola, Australijanci su na terenu izgledali kao statisti pred silovitim Trikolorima koji posle minusa nisu prestajali sa napadima tokom čitavog meča, nezavisno od rezultata.

Iako su krenuli Francuzi sa udarima od samog starta, sasekla ih je kontra "kengura" u devetom minutu. To je bio brzi košmar za evropskog predstavnika, jer je Metju Leki zalomio Lukasa Ernandeza, centrirao, te na levoj, drugoj stativi pronašao Krega Gudvina koji je levom nogom pogodio suprotni gornji ugao.

Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

 

Jasno je bilo šta sledi, jer je kruženje bilo sve uže i uže, sve do 27. minuta i kornera. Odbijena lopta na drugu, desnu stranu, a tamo se našao Teo Ernandez koji je vratio loptu na peterac i pronašao Rabioa koji je glavom lako zatresao mrežu.

Petominutni pakao Australijanaca se nastavio velikom greškom u kritičnoj zoni - Mbape petom odlaže za Rabioa, a otvorena odbrana daje pravo Adrijenu samo da prosledi loptu na peterac za Olivija Žirua koji pogađa prazan okvir gola. Očekivao se odgovor i on je stigao.

Foto: Tanjug/AP/Frank Augstein

 

Tu su se Francuzi zaustavili u prvom poluvremenu, iako su imali momentum da postignu još koji pogodak u tom delu igre.

Dosta se čekalo na novu promenu rezultata, a ona je došla u 68. minutu kada je bilo jasno ko će odneti pobedu.

Foto: Tanjug/AP/Pavel Golovkin

 

Mbape je prošao po levoj strani, šutirao, ali je lopta otišla na kontra stranu. Ipak, Kilijan je ostao u petercu, sačekao centaršut Dembelea i glavom od leve stative prosledio loptu u mrežu.

Poker je zaključen samo tri minuta kasnije kada je Mbape, posle gola, asistirao Žiruu, a sada je glava visokog napadača radila i tako je ispričana čitava priča pred Australijancima i dato doznanje da će se Francuska boriti za odbranu trona.

Foto: Tanjug/AP/Pavel Golovkin

 

U 84. minutu je priliku dobio i Miloš Degenek, bivši štoper Crvene zvezde, ali njegovo prisustvo nije mnogo uticalo na igru, jer je sve bilo već zaključeno.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar