PRAVI STARINSKI KOLAČ SA JABUKAMA Vraća nas u bakin zagrljaj!
podeli vest:

Kad zamiriše kolač sa jabukama iz rerne, cela kuća oživi. Taj miris vraća pravo u detinjstvo, u bakinu kuhinju, gde su se čekali vikendi i praznici da se posluži nešto slatko, mekano i toplo. Danas vam donosimo recept za bakin starinski kolač sa jabukama — jednostavan, od osnovnih sastojaka koje svi imamo kod kuće, ali toliko mekan i sočan da se prosto topi u ustima. Ovaj kolač nije samo poslastica, već i uspomena na bakin zagrljaj koji greje i kad ga nema.
2 jaja
100 gr šećera može manje
Šolja od 100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
Šolja od 50 gr griza
50 ml ulja
250 ml jogurta
Korica limuna
Nadev:
1-2 kašike džema
2 jabuke veće
Cimet
2 kašike griza
Priprema:
Jaja umutit sa šećerom dodati brašmo i griz sa praškom za pecivo dodati ulje, jogurt i koricu limuna. Izjednačiti špatulom pa pola
sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 10-15 min. Izvaditi premazati džemom. Jabuke izrendati dodati cimera i griz pa
izmešati.
Preko džema rasporediti jabuke sa grizom pritisnuti kašikom da nema rupica. Sipati ostatak testa izravnati da pokriju jabuke.
Vratiti ponovo u rernu i peći još 30 minuta na 200 stepeni C. Posuti prah šećerom i seći hladnan kolač. Fantazija, biskvit pena sočne jabuke se topi. Uživajte!
Ostavite komentar