ZAPEČENE TIKVICE SA SIROM I KAČKAVALJEM Koliko je ovo dobro, morate probati!
podeli vest:

Za ljubitelje laganih, a zasitnih jela, slojevite zapečene tikvice sa sirom i kačkavaljem predstavljaju pravi pogodak. Ovo jelo se lako priprema, a spoj jogurta, sira i kačkavalja daje mu bogat, sočan ukus zbog kojeg će cela kuća mirisati na domaću kuhinju. Idealno je za letnje dane kada želite nešto jednostavno, ali ukusno na tanjiru.
Potrebno je:
1 veća tikvica
soli
100 gr kačkavalja
100 gr feta sira
2 jajeta
100 ml jogurta
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanje kolutove i posloliti i ostaviti 15 minuta posoljene pa ocediti tečnost. U pekač ili tepsiju posuti
kačkavalja na dno pa poređati tikvice.
U činiju razbiti jaja malo umutiti pa dodati sir i malo izgnječiti. Ubaciti jogurt i malo kačkavalja. sve izjednačiti. Sipati trećinu
nadeva preko tikvica pa nadev sir opet tikvice i nadev. Peći na 220 stepeni C oko 45-50 min. Pred kraj dodajte odozgo ostatak
kačkavalja da se malo zapeče. Prohlađene tikvice servitai.
Fantastičan ukus!
JESTE LI PROBALI TIRIT PITU? Starinski bosanski recept da prste poližeš
Tirit pita je ukusno jelo iz bosanske kuhinje, idealno za ručak sa porodicom
13.07.2025
GurmanlookPOMFRIT IZ ZAMRZIVAČA VAM ISPADNE GNJECAV, NIKAKAV? Ova ga greška potpuno upropasti
Pržite smrznuti pomfrit poput profesionalca uz naše stručne savete
11.07.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar