Slobodno vreme > Gurmanlook

BOROVNICA TIRAMISU SA OSVEŽAVAJUĆOM POMORANDŽOM Lagana poslastica gotova za 20 minuta

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

14/07/2025 > 16:00

podeli vest:

BOROVNICA TIRAMISU SA OSVEŽAVAJUĆOM POMORANDŽOM Lagana poslastica gotova za 20 minuta
Foto: Shutterstock


Kada vam u toplim danima zatreba desert koji je lagan, kremast, a opet dovoljno poseban da oduševi goste, borovnica tiramisu bez jaja sa pomorandžom je pravi izbor! Ova moderna varijanta klasičnog italijanskog deserta ne zahteva pečenje, nema jaja, a osvežavajući ukus pomorandže savršeno se slaže sa slatkim borovnicama.

Recept je jednostavan, idealan za početnike u kuhinji, a gotov je za svega 20 minuta.

Shutterstock

SASTOJCI:

300 g svežih borovnica

250 g maskarpone sira

200 ml slatke pavlake

100 g šećera u prahu

Sok i rendana korica jedne pomorandže

Piškote (oko 200 g)

Sok od pomorandže za natapanje piškota

Unsplash.com

PRIPREMA:

U jednoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsta. U drugoj posudi pomešajte maskarpone sir sa koricom i sokom od jedne pomorandže. Spojite obe smese pažljivo mešajući.

Piškote kratko umačite u sok od pomorandže (ne predugo, da se ne raspadnu).

U čaše ili posude za posluživanje ređajte red piškota, red kreme, red borovnica, i tako dok ne potrošite sve sastojke.

Na kraju ukrasite svežim borovnicama i po želji narendanom koricom pomorandže.

Ostavite da odstoji u frižideru najmanje dva sata pre posluživanja, a najbolje preko noći.

ZAŠTO JE OVAJ TIRAMISU POSEBAN?

Bez jaja, pa je sigurniji i lakši za varenje u toplim danima.

Osvežavajuća kombinacija borovnice i pomorandže.

Nema kuvanja, pečenja ni komplikovanih koraka.

Ako volite klasiku sa modernim twistom, borovnica tiramisu sa pomorandžom biće prava letnja zvezda na vašem stolu. Probajte i javite utiske — a ako želite, mogu vam pripremiti i verziju sa jagodama, malinama ili drugim voćem po vašem izboru!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar