Slobodno vreme > Gurmanlook

DA BUDU MEKANE KAO IZ RESTORANA Spremite šnicle da budu sočne, sa močom kao duša!

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

16/07/2025 > 07:09

podeli vest:

DA BUDU MEKANE KAO IZ RESTORANA Spremite šnicle da budu sočne, sa močom kao duša!
Foto: Shutterstock


Ako želite da vam šnicle budu mekane, sočne i da se tope u ustima, nije dovoljno samo ih ispržiti na brzinu. Ključ je u pravoj pripremi, mariniranju i načinu pečenja. Evo domaćinskog recepta koji garantuje uspeh:

Shutterstock

✅ POTREBNO:

600 g junećih šnicli (od buta ili ramsteka)

2 kašike brašna

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 čaša vode ili supe

100 ml belog vina (po želji)

So, biber po ukusu

1 kašičica senfa

Ulje ili mast za prženje

✅ PRIPREMA KORAK PO KORAK:

Priprema mesa

Šnicle tanko izlupati tučkom. Da bi bile mekane, ne lupajte ih previše da se ne raspadnu.

Posoliti, pobiberiti, premazati tanko senfom i ostaviti da odstoje 20–30 minuta.

Blago pobrašniti

Uvaljati svaku šniclu u brašno sa obe strane, otresite višak brašna.

Pečenje

U širokoj tavi zagrejati ulje ili mast. Pržiti šnicle kratko sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju, ali da ne izgore. Izvaditi ih i ostaviti sa strane.

Pravljenje moće (sosa)

Na istoj masnoći propržiti sitno seckani crni i beli luk dok ne postane staklast.

Vratiti šnicle u tiganj, naliti vodom ili supom, dodati po želji malo belog vina.

Poklopiti i dinstati na laganoj vatri oko 45 minuta, povremeno dolivajući još malo tečnosti.

Finalni korak

Kada meso omekša do te mere da se može seći viljuškom, probajte so i biber.

Po želji dodajte još malo senfa ili kašiku pavlake da sos bude kremastiji.

✅ SAVET PLUS:

Umesto brašna, možete koristiti gustin na kraju kuvanja za zgušnjavanje moće.

Šnicle će biti još mekše ako koristite tanje parčiće mesa i ako ih dinstate na što manjoj temperaturi.

➡️ ZAKLJUČAK:
Ovakve šnicle sa bogatim sosom idealne su uz pire krompir, domaći hleb ili makarone.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar