FunBox > Misterije

Da li je Poljakinja Džulija stvarno NESTALA DEVOJČICA Medlin Meken? Čeka se DNK, ali računar VEĆ ZNA ODGOVOR

Devojčica Medlin Meken nestala je 2007. godine iz apartmana u Portugalu gde je bila na odmoru sa roditeljima

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/03/2023 > 07:53

podeli vest:

Da li je Poljakinja Džulija stvarno NESTALA DEVOJČICA Medlin Meken? Čeka se DNK, ali računar VEĆ ZNA ODGOVOR
Foto: Printscreen: TikTok/shellmc22


Softver za prepoznavanje lica jedne švajcarske kompanije izračunao je da se lik Medlin Meken i Poljakinje Džulije Vendel, navodno poklapa 90 odsto.

Džulija, koja je pre mesec dana postala poznata, pošto je u videima na svojim TikTok i Instagram profilima rekla da misli da je ona Medlin Meken koja je nestala 2007. godine.

Ona sada čeka rezultate čak tri DNK analize.

Ovu Poljakinju na društvenim mrežama prati oko milion ljudi, a koliko je njena priča postala viralna govori i podatak da Google sada umesto fotografije Medlin Meken prikazuje sliku Džulije Vendel ukoliko ukucate pojam "ćerka Derija Mekena", piše Daily Star.

Džulija tvrdi da ima isti zdravstveni problem kao i nestala Medlin. Obe imaju problem sa nedostatkom očnog tkiva na desnom oku, a koji vremenom dovodi do deformacije zenice. Ona takođe ima pege i beleg na obrazu i nozi isto kao i nestala devojčica.

Detektivka Fia Džohanson koja godinama radi na slučaju nestale Medlin Meken, otišla je u Džulijin rodni grad u Poljskoj kako bi istražila da li u bolnici postoji zdravstveni karton sa podacima o Džuliji tokom njenih prvih pet godina života.

Ona tvrdi da nije sigurna da li je Džulija Medlin, ali je sigurna da je Džulija kao dete prodata u Poljskoj.

Džulija se trenutno nalazi u Kaliforniji, pošto je pobegla iz Poljske jer su joj upućene pretnje smrću.

Džohansonova je Džuliju odvela na seriju DNK i testova krvi, a za britanski Sun tvrdi da su tom prilikom otkriveni brojni zdravstveni problemi kod Džulije.

Čak pominje i mogućnost da ona ima rak krvi, odnosno leukemiju.

Uz Džulijinu dozvolu dr Džohanson je rekla da još čekaju rezultate analize DNK.

- Ti rezultati će pokazati koje je njeno etničko poreklo i iz koje su države ona i njena prava porodica. Ti testovi su veoma precizni - rekla je ona.

Kako je dodala, u zavisnosti od rezultata teći će dalja istraga kojom će se utvrditi da li je Džulija zaista Medlin Meken ili možda neka druga nestala osoba.

- Ona je imala teško detinjstvo i trpela je mnogo zlostavljanja. Njeno zdravlje je veoma loše i ima jaku astmu, a pati i od bolova u kostima - dodala je dr Džohanson i rekla da su zakazali preglede na skeneru i magnetnoj rezonanci zbog tih bolova.

Kako je rekla, rezultati Džulijine krvi su "abnormalni" i doktori u SAD sada pokušavaju da utvrde da li ona ima leukemiju.

-  Ako joj bude trebao bilo kakav tretman, dobiće ga. Ostaće u mom domu s mojom porodicom, gde je dočekana raširenih ruku. Rekla nam je da je ovo prvi put osetila ljubav i osećaj pripadanja porodici. Ja pomažem ženi koja je tražila pomoć i podršku. Ne radi se o novcu ili nečem sličnom - dodala je dr Džohanson.

Jedna švajcarska kompanija koja koristi program za prepoznavanje lica analizirala je fotografije dve devojčice. Njihov program pokazao je da su njihova podudaranja oko 90 odsto, što znači da nema velike šanse da se radi o istoj osobi.

- Praktično je nemoguće da mlada Poljakinja bude Medlin - rekao je šef kompanije Kristijan Ferlin.

Foto: Printscreen: TikTok/shellmc22

Medilin je nestala kada je imala tri godine

Kada su uporedili Džulijinu fotografiju iz detinjstva sa današnjom pronašli su apsolutno podudaranje, dok sa fotografijom Medlin Meken to nije slučaj.

Medlini roditelji Kejt i Džeri još uvek nisu javno komentarisali Džulijine tvrdnje.

Da podsetimo, devojčica Medlin Meken nestala je 2007. godine iz apartmana u Portugalu gde je bila na odmoru sa roditeljima. Ako je živa, mala Britanka bi danas imala 19 godina, mada policija veruje da je ubijena. Kao glavni osumnjičeni naveden je serijski silovatelj Kristijan Brukner, iako nema čvrstih dokaza koji bi potkrepili policijske sumnje.

Džulija Vendel je, pak, rekla da se ne seća većeg dela svog detinjstva. Ona tvrdi da se detalji njenog detinjstva ne poklapaju, zbog čega veruje da je oteta kao mala, kao i da ima fleku na desnom oku i trag na obrazu sličan maloj Medlin.

 

Ostavite komentar