Vesti > Srbija

OPET USTAŠE usred Katara: HRVATI i protiv Japana nosili ZASTAVE NDH

Da li FIFA planira da se bavi neprimerenim obeležjima na sadionima?

Izvor: K1info

05/12/2022 > 20:16

podeli vest:

OPET USTAŠE usred Katara: HRVATI i protiv Japana nosili ZASTAVE NDH
Foto: Tanjug/AP


Da li je reprezentacija ustaške Hrvatske ili obične Hrvatske prošla u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pobedom nad Japanom posle izvođenja penala, to bi možda trebalo da nam kaže i FIFA, jer već drugi put kamere u Dohi hvataju zastave Nezavisne Države Hrvatske.

Možda u čelnim telima FIFA sede potomci Anta Pavelića ili Alojzija Stepinca, pa zbog toga krovna kuća fudbala upadljivo ćuti nakon silnih ustaških provokacija navijača Hrvatske, ali bar bi mogli da se prave da su polumoralni i da upute makar verbalnu opomenu.

Sećate se, u meču protiv Kanade u grupi F, navijači su nazivali golmana Milana Borjana ustašom, aludirali na genocid nad Srbima - proterivanje u akciji Oluja, isticali ustaške zastave na tribinama...

A evo, i sada, u meču četvrtfinala Mundijala protiv Japana, bez problema su isticali zastave sa šahovnicama čije je prvo polje belo - što je zastava zločinačke NDH.

I u trenutku dok Ivan Perišić proslavlja izjednačujući gol, koji je Hrvatsku odveo u produžetke, a potom i trijumf u penal drami, sa njegove leve strane možete da vidite ustašku zastavu, kako je bez problema okačena na tribinama. Na sreću, nisu sve zastave hrvatskih navijača bile takve, bilo je i regularnih, ali, što je mnogo - mnogo je.

Foto: Tanjug/AP

Ustaška zastava i Ivan Perišić na meču protiv Japana u Kataru

A zašto FIFA ima toliko razumevanja za Hrvate, to je za sada misterija.

 

Ostavite komentar