Sport > Fudbal

PRVA FAZA Mundijala - PREBROJANA: Poznato gde je bilo više NAVIJAČA - u RUSIJI ili u KATARU

Najgledaniji meč dosadašnjeg dela šampionata bio je duel drugog kola grupe C između Argentine i Meksika

Izvor: K1info

05/12/2022 > 07:46

podeli vest:

PRVA FAZA Mundijala - PREBROJANA: Poznato gde je bilo više NAVIJAČA - u RUSIJI ili u KATARU
Foto: Tanjug/AP


Ako u današnjem, za sada još predominantno zapadnjačkom svetu, koji pokušava da nametne svoje vrednosti čitavoj planeti, treba da poredite po dobru neku zemlju i Rusiju, ko će da pobedi? Pa, neka zemlja. A ako treba da ih poredite po zlu? Tad je "pobednik" Rusija, naravno.

Ovde je reč o dobrom poređenju - o broju gledalaca na Svetskom prvenstvu u Kataru, u odnosu na broj gledalaca na Mundijal od pre četiri godine u Rusiji. I, šta mislite, ko je bolji - ko je imao više navijača?

Prema zvaničnim podacima, ukupna posećenost na 48 mečeva grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru bila je veća od 2.450.000 gledalaca.

Prema istim podacima, prvu fazu takmičenja na šampionatu u Rusiji 2018. godine na stadionima je pratilo 2.170.000 navijača. To znači da je poseta stadionima u Kataru značajno skočila u odnosu na onu od pre četiri godine.

- Ishod grupne faze pokazuje u kojoj je meri više zemalja steklo alate za takmičenje na najvišem nivou. To je rezultat bolje pripreme i analize protivnika, što je i odraz ravnopravnijeg pristupa tehnologiji. To je uveliko u skladu sa naporima FIFA da poveća konkurentnost fudbala na svetskom nivou - rekao je šef globalnog fudbalskog razvoja FIFA Arsen Venger.

Najgledaniji meč dosadašnjeg dela šampionata bio je meč drugog kola grupe C, u kojem je Argentina slavila protiv Meksika sa 2:0. Ovoj utakmici na stadionu Lusail prisustvovalo je 88.966 navijača.

FIFA se takođe pohvalila da je "Fan festival" u Al Bida parku do sada posetilo više od milion navijača.

 

Ostavite komentar