Sport > Tenis

NEMA TURNIRA bez Đokovića: Kirjos ozbiljno NAHVALIO SRBINA

Australijan open na programu je od 16. do 29. januara

Izvor: K1info

11/12/2022 > 20:28

podeli vest:

NEMA TURNIRA bez Đokovića: Kirjos ozbiljno NAHVALIO SRBINA
Foto: Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth


Australijski teniser Nik Kirjos izrazio je veliko zadovoljstvo što će naredne godine, za nešto više od mesec dana, Novak Đoković moći da igra u Melburnu.

Da podsetimo, nekorektne vlasti te zemlje su u pokušaju da osvoje političke poene zabranile Đokoviću početkom 2022. da igra na Australijen openu i deportovale ga, što je automatski značilo i zabranu ulaska u Zemlju kengura na tri godine.

Kasnije tokom godine, međutim, te vlasti su izgubile izbore, a nove su dozvolile Noletu da dođe narednog januara, što znači da će Srbin juriti svoju 10. titulu u Melburnu, a 22. grend slem titulu ukupno.

- Veoma sam srećan što će Novak moći da igra Australijan open. Sport je tu da ujedinjuje ljude, a ne da nas deli - rekao je Kirjos.

Australijanac je početkom sezone, kad je i odlučivano da li Đoković da bude deportovan ili ne, pružio veliku podršku Novaku.

- Osećam da se nijedan turnir ne može smatrati kompletnim bez njega. Đoković je i dalje najbolji teniser sveta.

Kirjos je ove sezone igrao protiv Đokovića u finalu Vimbldona. Bilo je to prvo finale koje je Australijanac igrao na jednom od četiri najvažnija turnira. Na pitanje da li bi u narednoj godini mogao i do prvog trofeja, Nik je odgovorio:

- Voleo bih da osvojim jednu titulu, ali realno je teško jer je Đoković i dalje veoma dominantan.

Sumnja australijski teniser da će pored Đokovića i Rafaela Nadala ostali igrači imati mnogo šansi.

- Nećemo imati novog grend slem šampiona. Rafa će još jednom osvojiti Rolan Garos, Đoković će podići titulu na Vimbldonu. I na US openu i Australijan openu će biti veliki favorit i tu bi samo Medvedev mogao da mu pomrsi račune - zaključio je Nik Kirjos.

Australijan open na programu je od 16. do 29. januara.

Ostavite komentar