Sport > Tenis

NOVAK u Melburnu, NADAL dao komentar: NIJE bilo DOBRO...

Sledeće godine na Australijen openu, ako budu zdravi, igraće svi najbolji teniseri

Izvor: K1info

17/11/2022 > 23:12

podeli vest:

NOVAK u Melburnu, NADAL dao komentar: NIJE bilo DOBRO...
Foto: Tanjug/AP


Pobedio je Španac Rafael Nadal Norvežanina Kaspera Ruda u trećem kolu u Zelene grupe na Završnom mastersu u Torinu sa 2:0 (7:5, 7:5), ali je i pre tog meča bilo poznato da nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Italiji.

Zbog toga je i Nadalova konferencija za medije posle meča je bila zanimljivija u pogledu saznanja da će Novak Đoković moći da igra na Australijen openu, nego što je sam meč protiv Ruda bio u žiži interesovanja. Španac je, naravno, prokomentarisao vest da su Australijanci ukinuli trogodišnju zabranu Novaku da uđe u njihovu zemlju i što će njegov najveći rival igrati u Melburnu.

- Tenis je bolji kada su svi najbolji igrači na terenu. Prošle godine je bio veliki haos i nije bilo dobro za naš sport, ali to je prošlost. Najbolja je moguća vest to što će Novak moći da igra. Srećan sam zbog njega, zbog turnira i zbog igrača - rekao je Nadal.

Nadal je u Torinu izgubio od Amerikanca Tejlora Frica i Kanađanina Feliksa Ože Alijasima, a radovalo ga je što je pružio više protiv Ruda, koji se i pored poraza kvalifikovao u polufinale Završenog mastersa.

- Ne znam koliko mi je još ovakvih mečeva potrebno. Suština je bila u tome da budem konkurentan protiv vrhunskog igrača. Satisfakcija mi je što sam posle teških dana igrao sa pravim stavom i što sam juče dobro trenirao. Dao sam sve od sebe do samog kraja - rekao je Nadal.

U drugom meču Zelene grupe pala je i odluka o drugom polufinalisti Završnog mastersa - Tejlor Fric je pobedio Feliksa Ožea Alijasima sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:2) i on će uz Kaspera Ruda čekati rivale iz Crvene grupe, čiji su mečevi na programu sutra.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar